Estonian Airi avalike suhete juhi Ilona Eskelineni sõnul sooritas lennuk liinil Brüssel-Tallinn kell 00.42 Tallinna lennujaamas erakorralise maandumise, mis oli tingitud kõrvalekaldest tiiva tagaklappide töös.

"Lennuki meeskond maandas lennuki vastavalt lennunduses kehtivatele protseduuridele ja maandumine toimus igati ohutult," kinnitas Eskelinen.

Tegemist oli Embraer 170 lennukiga, milles viibis 66 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Maandumise järel suunati lennuk hooldusesse, viidi läbi vastavad testid, mille järel suunati lennuk uuesti liine teenindama.

Hädamaandumise tõttu sõitsid lennuväljale päästjad, kiirabi kui ka politsei. Kardeti, et lennuki pidurdusteekond pikeneb nii, et tal pole võimalik raja piiridesse jääda. Kohale saadeti 4 päästemeeskonda põhiautodega, 3 paakautot ja 10 kiirabibrigaadi ning kiirabi välijuht.

Delfi lugeja andis teada, et korrapärast maandumist ei saanud sooritada ka Frankfurdi, Trondheimi ja Riia lennukid, mis pidid Tallinna kohal tiirutades kõrgust hoidma ega saanud maandumisluba.

Vaata millise tiiru tegi enne maandumist Brüsseli lennuk:

Ekraanitõmmis Flightradar

Tallinna lennujaamast öeldi kell pool kaks, et selleks ajaks olid kõik kõnealused lennukid õnnelikult maandunud ja edasisi viivitusi lennuplaanides pole.

Hea lugeja, kui olid juhtunu ajal lennukis või lennujaamas ja oskad juhtunu kohta lisainfot anda, kirjuta sellest kommentaariumisse või anna teada rahvahaal@delfi.ee