"Antud asjas on palju niisuguseid momente, kus on väga palju seotud sündmuste saabumise tähtajaga. Et millal tekkis ettevõttel täpsemalt püsiv maksejõuetus ja millal juhatuse liikmed said teada negatiivsest kapitalist ning kuna nad otsustasid koosoleku kokku kutsuda," ütles Pihlak Delfile.

Advokaat lisas, et kasutades eksperte ja asjassepuutuvaid dokumente asub kohus ilmselt seisukohale, mis peaks tõeselt näitama seda, millal täpselt firmal raskused tekkisid ja kas süüdistatavad Indrek Pertelson ja Margus Dintšenko astusid samme firma pankroti vältimiseks.

Tänasel eelistungil Pertelsoni ennast kohal ei olnud, kuid advokaat ütles nii kohtunikule kui ka Delfile, et istungiteks tuleb kohtualune heameelega kohale.

"Ta tahtis juba sellele istungile tulla, aga kuna see on tehniline korraldav istung, siis pole mõtet tal siia Eestisse tulla. Kindlasti tuleb ta saali ja on väga hästi meelestatud ja tahab kriminaalmenetlusest osa võtta, et oma süütust tõendada," ütles viimastel aastatel Venemaal Tjumenis resideeruva Eesti olümpiasangari advokaat Delfile.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas juunikuus ASi Haabersti Perespordikeskus endistele juhatuse liikmetele Indrek Pertelsonile (41) ja Margus Dintšenkole (32) süüdistuse.

Süüdistus esitati pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises.

Kahekordne olümpiapronks Indrek Pertelson sai süüdistuse ka ärikeelu rikkumises.

Pankrotiavalduse esitamata jätmise kuriteokoosseis kahju tekitamist otseselt ette ei näe ja seetõttu polnud võimalik tsiviilhagi esitada.

Samas on kriminaalmenetlusega tuvastatud, et ASi Haabersti Perespordikeskus puhaskahjum oli ainuüksi 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Tänasel eelistungil esitasid prokurör ja kaitsjad oma vastavad aktid ning kinnitasid kohtuistungite kuupäevad. Kahekordse olümpiapronksi Indrek Pertelsoni ja teise juhatuse liikme Margus Dintšenko  pankrotisüüdistust hakatakse kohtus üldmenetluses arutama järgmise aasta veebruaris.