Loom pages lähedal olevasse põõsastikku, ega suutnud iseseisvalt edasi liikuda.

Pealtnägija sõnul oli koer valmis metskitse uuesti ründama, kuid hoiatushüüete peale põgenes sündmuskohalt. Mupo kutsus välja päästeameti ja jäägri, et langetada otsus looma edasise saatuse osas.

Jäägri sõnul on metskitsede arvukus Eestis drastiliselt kukkunud ning soovitas looma säästa, sest vigastused ei olnud otseselt eluohtlikud ning andsid lootust loomake taas elule aidata. Päästeamet toimetas looma tohtrite hoole alla.

Mupo peainspektori Aleksandr Kuke sõnul ei ole sarnaseid õnnetused, kus koer ründab metslooma eriti sagedased. „On äraarvamata hää, kui saad abitut loomakest säästa, eriti nüüd, kus jõulud on ukse ees. Hea, et see niigi läks,“ ütles mupo patrulliosakonna peainspektor Aleksandr Kukk. „Täname kodanikku, kes hoidis ära halvima – koera järgneva ründe ning kutsus välja patrulli. Rünnanud koera omanikule tahtnuks aga öelda mitu karmi sõna“.

Mupo palub kõikidel koeraomanikel hoolitseda selle eest, et loomad ei pääseks vabalt hulkuma. Mupo heakorra- ja loomasektori inspektori sõnul on viimasel nädalal hulkuvate koerte arv hüppeliselt kasvanud. "Ilmselt on tegemist jooksuajaga, sest kinni püütud koerte seas on enamus isased koerad".

Nädalavahetusel püüti kinni suur isane saksa lambakoer. Kiibi abil õnnestus tuvastada ka koera omanik, kes väitis, et koer suletud territooriumilt lahti pääsenud. Seekord piirduti suulise hoiatusega. Üldjuhul toimetatakse kõik hulkuvad koerad loomade hoiupaika, kuna hulkuvad loomad võivad muutuda ohtlikuks korrektselt rihma otsas jalutavatele liigikaaslastele.

Samuti on oht, et loom võib sõiduteele joostes liiklusohtlike olukordi tekitada ning õnnetuse puhul lõppeb see üldjuhul nõrgemale osapoolele traagiliselt. Alles hiljuti toimus aga hoopis ootamatu juhtum, kus aiast lahti pääsenud ja ringi hulkunud isasloom hüppas tänavalt üle piirdeaia eraterritooriumile ning pures rängalt sealset koera.

Vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele karistatakse koerte ja kasside pidamise eeskirjade rikkumise eest kuni 100 trahviühiku ehk 400 euro suuruse rahatrahviga. Sama teo eest, kui see põhjustas varalise kahju või inimesele tervisekahjustuse karistatakse kuni 200 trahviühiku ehk 800 euro suuruse rahatrahviga.

Hulkuvast koerast palutakse teatada Loomade Hoiupaigale ööpäevaringselt numbril 6 31 47 47.