Kahtlustuse kohaselt sõitis joobes 55-aastane mees 7. juuli öösel kella 2 paiku murutraktoriga Tuhalaane külas asuva elumaja hoovi. Seejärel valas ta valjuhäälsete ähvarduste saatel maja trepile ja ühele seinale bensiini ning süütas maja põlema. "Maja süütamisega põhjustas kahtlustatav ohu majast omal käel pääsenud perenaise ja kahe alaealise lapse eludele. Sellise tegevusega pani ta kahtlustuse kohaselt toime tapmiskatse üldohtlikul viisil ehk mõrvakatse," teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.

Lisaks kahtlustatakse meest oma lähedaste korduvas kehalises väärkohtlemises.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Toomas Liiva sõnul veedab elumaja süüdanud mees oma teo tagajärjel esialgu vähemalt kaks kuud vabadusest isoleerituna. "Edasise kriminaalmenetluse käigus kontrollivad uurijad juhtunu asjaolusid ja ka meedia kaudu avalikuks saanud informatsiooni. Seega kontrollime ka väiteid, et mees on oma lähedaste kallal vägivallatsenud," ütles Liiva.

"Arvestades selle juhtumi asjaolusid ja süütaja otsusekindlust alustatu lõpule viimisel, on talle esitatud kahtlustus mõrvakatses. Seega ei ole kogukonnal põhjust karta, et kahtlustatav kinnipidamisasutusest lähikuudel vabaneks," ütles prokurör ja lisas, et kohus võib süüdimõistmisel mehe selle teo eest kuni eluks ajaks vangi saata.

Kohtueelse uurimise ajaks jääb kahtlustatav esialgu vahi alla kuni kaheks kuuks, kuid sõltuvalt uurimise kestusest taotletakse vajadusel selle perioodi pikendamist.

Mõrvakatse eest näeb karistusseadustik ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kohtueelset uurimist viib läbi Lõuna prefektuur Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.

Hedvig Hanson rääkis eile Delfile, et mõned päevad varem oli alkohoolikust naaber varajastel hommikutundidel sõitnud tema hoovi murutraktoriga. "See on tema liikumisvahend. Tol ajal ei osanud ma sellest midagi arvata. Tean vaid seda, et ta on pidevalt oma naise kallal vägivallatsenud. Kuid täna öösel sõitis ta murutraktoriga meile otse treppi, justkui oleks tahtnud maja ust rammida."