Laupäeval süttis elanike eemaloleku ajal Kelvingi külas asuv elumaja. Kohalike sõnul oli varem sisse visatud maja aknad ning kahtlustatakse süütamist. Prokuratuur kahtlustab samuti, et põleng ei süttinud iseenesest ning alustatud on kriminaaluurimist asja rikkumise ja hävitamise osas.

Põhja-Eesti päästekeskus sai kell 20.59 teate tulekahjust Viimsi vallas Kelvingi külas. Lausleegis põlevat kahekordset palkmaja sõitsid kustutama kaks päästemeeskonda ja paakauto. Tulekahju saadi kontrolli alla kella kümneks ja kustutati lõplikult poole üheteistkümneks õhtul.

Inimesed põlengus kannatada ei saanud, hoone muutus elamiskõlbmatuks. Tulekahju süttimise põhjuseid pole teada.

Prokuratuuri kinnitusel on esialgsetel andmetel alust arvata, et põlengud võisid alguse saada kellegi tegevuse tulemusena. Põlengute täpsete põhjuste selgitamiseks on määratud ekspertiisid.

Kuu varem, 21. oktoobril süttis põlema maja kõrval asuv puukuur. Juba selle põlengu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist.

Kohalike elanike sõnul on maja omanikuks Vladimir Razumovski, kuid majas elab tema eakas ema, kes õnneks põlengu ajal kodust ära oli.