Täna kella 10.15 ajal teatati plahvatusest Tapal Ehituse tänaval asuvas majas. Plahvatuses sai viga 1983. a sündinud mees. Samas hooneosas oli peale kannatanu veel üks inimene, kes viga ei saanud. Politsei evakueeris majast teised inimesed ning kiirabi viis raskelt viga saanud mehe haiglasse.

Sündmuskohal töötavad lisaks politseinikele päästjad, päästeameti pommigrupi eksperdid ning kaitsepolitsei uurijad. Esialgse info kohaselt on plahvatus seotud lõhkainega, mistõttu alustas kaitsepolitsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku lõhkeaine ebaseaduslikku käitlemise ning plahvatuse tekitamise §-de alusel. Praeguseni jätkub töö sündmuskohal. Edasine uurimine peab selgitama, kuidas lõhkeaine viga saanud mehe kätte sattus ning kus see pärit on. Praegu teadaolevalt on lõhkeaine pigem ajaloolist ja sõjaväelist päritolu. Esialgu pole infot, et sündmuskohal võiks veel lõhkeainet olla.

Kaitsepolitsei tungiv soovitus on lõhkeaine kahtluse korral minna sellest kaugele, hoolitseda et keegi teine ainele ligi ei saaks ning helistada 112. Kindlasti ei tohi lõhkeainet ise puutuda ega transportida ühelgi viisil, kuna see seab ohtu nii enda kui teiste elud.