6. jaanuaril sai politsei teate, et Mustamäe teel asuvasse juveelipoodi sisenesid kaks meest, kellest üks sihtis kaupluse teenindajat relvataolise esemega. Röövlid viisid endaga kaasa, esialgsetel andmetel, ca 50 000 euro väärtuses ehteid.

Kuigi sündmuskohalt ei õnnestunud politseil kedagi kahtlustatavana kinni pidada, jätsid röövlid endast maha piisavalt jälgi ning tuginedes eeluurimisel kogutud infole, oli uurijatel alust arvata, et röövi toimepannud mehed ei olnud kohalikud ning võisid edasi liikuda Lätti.

„Sellest teadmisest ajendatult tõhustasime kontrolli piirialadel, paraku läks röövlitel aga sel korral õnneks ning piiril neid ei tabatud. Alustasime aktiivselt koostööd nii Läti kolleegidega kui ka teiste partneritega, kellega infot jagasime. Väga suureks abiks olid Tšehhi politseinikud, Europol ning Euroopa riikide uurimisasutuste ja prokuratuuride koostöövõrgustik Eurojust. Koostöö ja infovahetuse tulemusel selgus, et suure tõenäosusega on samad mehed, kes Tallinnas juveelipoodi röövisid, pannud sarnaseid kuritegusid toime ka mujal Euroopa riikides,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Veebruari keskel sõitsid Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse uurijad Lätti ning 25.veebruaril pidasid Läti kolleegid koostöös meie politseinikega kinni kaks Läti kodanikku, keda kahtlustatakse nii Tallinna juveelipoe röövis kui ka teistes sarnastes kuritegudes üle Euroopa.

Hetkel on kinnipeetud mehed vahi all ning peagi tuuakse nad üle Eestisse.

„Kiidan politsei nimel rööviohvriks langenud juveelipoe personali, kes on teinud politseiga väga tõhusalt koostööd ning mõelnud väga hästi läbi oma ettevõtte turvameetmed, mis kindlasti aitavad kaasa selliste raskete kuritegude takistamisele ja hilisemale uurimisele. Väga oluline on ka see, et igast sellisest varguse või röövikatsest tuleb võimalikult kiiresti politseid teavitada, mida nimetatud kullapoe töötajad on ka teinud ning hoida kuriteo sündmuspaiga puutumatus, et politseinikud saaksid võtta võimalikult palju jälgi ning koguda erinevaid asitõendeid. Sellistele relvastatud röövidele, vargustele või katsele reageerib politsei alati kiiresti ja jõuliselt, et tagada inimeste turvalisus ning pidada võimalikult kiiresti kinni kuriteo toimepanijad,“ kinnitas Tambre.