Täna sai politsei teate, et viimase nädala vältel pole lähedased ühendust saanud 50-aastase Veikoga, kes elab Muhu vallas. Viimati saadi mehega telefonitsi kontakti möödunud esmaspäeval, 11. veebruaril.

Kuna Veiko jäi lähedastele pikalt tabamatuks ning kodus teda ei olnud, tekkis neil mure, et mees võib olla hätta sattunud. Telefoni Veikol kaasas ei ole, see oli välja lülitatud ja koju jäänud.

Kuressaare välijuht Andrus Tänak kirjeldas, et Veikole meeldis käia ATVga merejääl sõitmas ning tõenäoliselt lahkus ta ka nädal tagasi kodust ATVga, kuivõrd sõidukit seal ei olnud.

„Praegusi muutlikke jääolusid arvestades hindas politsei, et ta võis jääl liikudes ohtu sattuda. Nii käivitati täna otsinguoperatsioon, kus politsei ja lennusalk kontrollisid üle Hiiumaa ja Muhumaa vahele jäävad laiud, rannikuala ning lisaks ka mehe koduümbruse. Paraku ei õnnestunud leida ei meest ega ka tema sõidukit,“ nentis Tänak.

Ta lisas, et paralleelselt otsingutega kogusid politseinikud infot mehe teistest võimalikest viibimiskohtadest, suheldi nii sõprade kui tuttavatega. Väidetavasti ei ole aga keegi neist viimase nädala vältel Veikot näinud.

Veikol on oranži värvi mustade porilaudadega ATV ning tavaliselt kannab ta sõites punaselaigulist erksavärvilist mootorratturi riietust ning peas kollast kiivrit.

Kui kellelgi on infot Veiko võimalikust asukohast või on teda pärast 11. veebruari näinud, palutakse sest teatada hädaabinumbril 112.