Haapsalus Jalaka tänaval oli maja hoovist leitud lõhkekeha sarnane ese. Kuna oli oht, et lapsed võivad esemega rumalusi teha, läksid demineerijad leidu üle vaatama. Kohapeal tehti kindlaks, et leitud oli saksa päritolu 88millimeetrine mürsk, millel puudus sütik. Mingil põhjusel oli sütiku avasse pandud mootori käivitamise vänt. Demineerijad võtsid leiu kaasa ja hävitasid selle Pärnumaal Potsepa karjääris.

Eile käisid Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad ka Saaremaal Muhu vallas, kus aida vundamendi renoveerimistööde käigus oli leitud esimese maailmasõjaaegne käsigranaat. Leid hävitati sündmuskoha lähedal asuval karjamaal.

Läänemaal Hanila vallas Risti-Virtsu maantee ääres leiti samuti kaks lõhkekeha. Demineerijad tegid kindlaks, et leitud oli Vene päritolu käsigranaat F-1 ja 122 millimeetrine mürsk. Kuna käsigranaat oli transportimiseks halvas seisus, siis hävitati see leiukohas. Hävitamise ajaks suleti Risti-Virtsu maantee liikluseks. Mürsu seisukord oli hea ning selle võtsid demineerijad kaasa ning hävitasid samal päeval Potsepa karjääris Pärnumaal.

Lääne-Eesti pommigrupi demineerijad Järvamaal Türi vallas Meossaare külas, kus läbisõidul olnud inimene oli leidnud Meossaare bussipeatuse tagant lõhkekeha sarnase eseme. Demineerijad selgitasid välja, et tegemist oli kassettlennukipommiga. Lennukipomm hävitati samal päeval Potsepa karjääris Pärnumaal