Noored tarvitasid narkootilisi aineid koos poisi kodus Tallinnas kui tütarlaps sai üledoosi. Poiss kutsus kiirabi, kuid paraku ei õnnestunud tüdruku elu päästa. Juhtum leidis aset juuni alguses.

Hukkunud tütarlapsel polnud politseis registrit, küll aga ei saa politsei tõsikindlalt öelda, et saatuslikuks saanud fentanüüli tarvitamine oli tüdruku esimene kokkupuude narkootikumidega või mitte.

Poiss on saanud eelmisel aastal väärteo korras karistada narkootilise aine väikeses koguses käitlemise eest. Samuti on ta olnud riskikäitumise tõttu nii politsei kui ka sotsiaaltöötajate huviorbiidis.

Poisile esitati kuriteokahtlustus surma põhjustamises ettevaatamatuse tõttu. Karistusseadustik näeb sellise kuriteo eest ette kuni kolm aastat vangistust.

Põhja prefektuur vahendab, et täpsemad asjaolud selgitab välja kriminaalmenetlus.

Politsei andmetel on alaealiseid narkootikumide üledoosi tõttu hukkunud varemgi. 2015. aastal suri 17-aastane noormees, aasta hiljem 17-aastane neiu. 2017. aastal alaealiseid ei surnud, kuid tänavu tähistab 13-aastase tütarlapse surm esimest alaealise hukkumist üledoosi tõttu sel aastal.