Kui kainuskontrolli läbinud 1935 juhi seast tuvastati viis alkoholiga patustanud autojuhti, siis lisaks avastati ka teisi rikkumisi. Roolitagune iste tuli vabastada ühel inimesel, kel juhtimisõigus puudus. Lisaks tekitas liikluses ohtlikke olukordi üks autojuht, kes rääkis mobiiltelefoniga ega kasutanud selleks käsi vabaks jätvat süsteemi. Veel saadeti üks autojuht erakorralisele ülevaatusele kontrollimaks selle tehnoseisundit.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Enn Virk ütles, et sellised tulemused ei olnud tavapärasest oluliselt erinevad.

„Esmaspäevane liikluskontroll on alati endale ses osas õigustust andnud. Nii mõnigi seni seaduskuulekalt käitunud juht tunneb end pärast nädalavahetuse pidustusi hästi, kuid autorooli on ta oma seisundilt sobimatu ja ohtlik,“ viitas ta. Virk lisas, et politsei tähelepanu on jätkuvalt suunatud joobes juhtide tabamisele. Lisaks sellele annaks märgatava liiklusolukorra paranemise, kui kõik autojuhid oleks ühtmoodi sallimatud alkoholi ning nende suhtes, kes purjuspäi liikluses end ja teisi ohtu panevad.

Viietunnine kontrollaktsioon viidi Tartus läbi Turu ja Pikal tänaval, lisaks pandi puhuma autojuhid Jõhvi-Tartu-Valga tee 125. kilomeetril. Sarnane kontrollaktsioon toimub üle Eesti eesmärgiga tabada ja kõrvaldada liiklusest eeskätt just alkoholijoobes autojuhte.