Eesti kontaktisik Helsingi politseis komissar Roman Vaher kinnitas, et infovahetus juhtunu osas käib ning vajadusel on Eesti kolleegid valmis soomlasi igakülgselt abistama.

"Soome politseiga koostöös kontrollisime operatiivselt esmaseid infokilde, mis sündmuskohal koguti. Praeguseks hetkeks puuduvad tõendid, et kurjategijad pärineksid Eestist," rääkis ta.

Valgetesse tunkedesse riietatud pangaröövel sisenes Klaukkalas asuvasse Nordea panga kontorisse esmaspäeval kell 11.59. Relvaga ähvardades sai ta saagiks mõni tuhat eurot ning põgenes jalgsi eemal oodanud autosse. Politsei oletab, et auto oli punane Opel Vectra, kuid tegemist võis olla ka mõne muu autoga, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome politsei otsib rööviga seoses kaht isikut – valgetes tunkedes röövlit ja põgenemisauto juhti. Hyvärinen peab võimalikuks, et kurjategijad on nüüdseks Soomest lahkunud.

„Mõnes mõttes on see üks lugu teiste hulgas, aga selles mõttes haruldane, et ka klienti ähvardati relvaga. Relvastatud rööve tuleb küll ette kohalikes poodides ja R-kioskites, aga see juhtum on selgelt ettevalmistatum. See ei ole seega mingi hetkeline päheturgatus, nagu kohalike poodide röövid tihti on. Siin on tegemist professionaalse kuritegevusega,“ ütles Hyvärinen.

Ettevalmistatusest räägib muu hulgas ka see, et pangaröövel riietus ühekordselt kasutatavatesse tunkedesse ja püüdis ka muul viisil endast võimalikult vähe jälgi jätta. Tunked pani ta selga sündmuspaigast kaugel, Nurmijärvi kirikuküla tervisekeskuse parklas. Sealt on pangakontorini linnulennult kümme kilomeetrit.

„Me oskasime kontrollida tervisekeskuse piirkonna valvekaameraid pealtnägija vihje põhjal,“ seletas Hyvärinen.

Praegu näivad jäljed viivat Balti riikide suunas ning seetõttu on juba Eesti võimudelt abi palutud.

„Meil on juba mõningaid isikuid teada, kelle osalust kuriteos selgitatakse. Praegusel hetkel ei saa veel siiski rääkida päris kahtlustatavatest ning kedagi ei ole selle asjaga seoses veel kinni peetud,“ ütles Hyvärinen.