Kuressaare politseijaoskonna juhtivkontsaabel Meelis Juhandi ütles Oma Saarele, et pokri saadetud 1972. aastal sündinud meest on sellise õigusrikkumise eest varem kolmel korral rahatrahviga karistatud, kuid kõik need karistused pole aga soovitud toimet avaldanud ja kõigele lisaks on tänase seisuga need trahvid ka tasumata.

Politseil on õigus, juhul kui liikluseeskirjade rikkumine on olnud korduv ja kui süüdlasele määratud rahatrahv pole teda korrale kutsunud, karmima karistuse kohaldamiseks pöörduda taotlusega kohtu poole. Kohus võib süüdlast karistada kuni 30-päevase arestiga.

Vähemalt Saare politsei lähiajaloos on see esimene juhtum, kus mootorsõiduki lubadeta juhtimise eest on kedagi karistatud vabadusekaotusega. Juhandi märkis, et sääraseid senisest karmimaid meetmeid kavatseb politsei liikluseeskirjade korduvate rikkujate suhtes kasutada ka tulevikus.

„Meil on seadusjärgne õigus liikluseeskirjade korduv rikkuja politseijaoskonda toimetada ja teda seal kuni 48 tundi kinni pidada,“ rääkis Juhandi. „See aeg on piisav, et taotleda kohtult luba ja süüdlane kuni 30 päevaks trellide taha saata.“

Kohtuotsuse langetanud Kuressaare kohtumaja kohtunik Külli Mõlder ütles juhtumi kommentaariks, et seekord lihtsalt ei olnud teist valikuvõimalust. „Nüüd andis mees küll lubaduse, et ajab oma juhiload korda, kuid seda oleks ta pidanud tegema juba aasta tagasi.“