Delfile teadaolevalt oli purjuspäi sündmuskohalt põgenenud autojuht kunagine ralliäss Jaak Tammeka.

"Õnnetus juhtus kella seitsme ajal Kuusalu-Leesi tee 14. kilomeetril, kus põrkasid kokku mikrobuss Mercedes-Benz ja sõiduauto Hyundai. Esialgsetel andmetel kaotas autojuht Mercedese üle kontrolli ja sõitis vastu Hyundaid, mis ootas kõrvalteel parempööret." ütles politsei pressiesindaja Ilmar Kahro Delfile eile.

Hyundais olnud kaasreisija sai kokkupõrke tagajärjel surma, tema kõrval istunud autojuhi viis kiirabi haiglasse. Mercedest juhtinud mees otsustas aga abi kutsumata sündmuskohalt põgeneda.

Tammeka tabati ligi tund aega hiljem politseikoera abiga sündmuskohast paari kilomeeetri kaugusel metsas. Esialgsetel andmetel oli mees tarvitanud ka alkoholi ning tema joove oli suurem kui 1,5 promilli. Politseinikud pidasid ta kuriteos kahtlustatavana kinni ja viisid jaoskonda.

Politseiga on Tammekal olnud pahandusi ka varem. 2005. aastal otsiti teda taga avalikus kohas narkojoobes viibimise eest. Sellest eelneval aastal ähvardas Tammeka autoteeninduse töötajat noaga ja lõi selle lõpuks läbi tema ametiauto esiklaasi. Varsti pärast seda tabati Tammeka purjuspäi autoroolist. Sel hetkel oli Tammekal aga juba kehtiv karistus varasema joobes autojuhtimise eest.