Laupäeva öösel kella poole nelja ajal sai politsei tähelepanelikult inimeselt teate, et Võrus Kooli tänava kaubanduskeskuse juures kõnnib üksinda üks laps. Politseipatrull otsis lapse üles ning vestluses seletas poiss, et ema olla ta kodust välja visanud. Patrull läks poisiga tema kodukohta asja üle kontrollima. Seal ootas ees ka lapse ema, kes oli vaatepildist üllatunud. Ta arvas, et laps on läinud naabri juurde ning otsustanud sinna ka ööbima jääda.

„Öise uitamise tagamaid lähemalt selgitades ilmnes, et samal õhtul oli lapse ja ema vahel olnud arusaamatus. Laps olevat kulutanud lubatust enam raha, mistõttu palus ema tal veel kella 21 paiku ostetud asjad poele tagastada. Pärast seda poiss koju ei naasnud,“ selgitas Võru noorsoopolitseinik Inga Ploom. Kuigi lapsevanemale jäi poeg enam kui kuueks tunniks ja öisel ajal kadunuks, ei pidanud ta seda kahtlustäratavaks. Ema uskus, et laps läks naabri juurde, kuhu jäi ka ööbima.

„Lapsevanema poolt on see ülim hoolimatus. Saata 8-aastane mures laps ihuüksinda pimedal ajal linnatänavatele. Tundmata seejuures muret, et ta võib üksipäini ohtu sattuda. Tundmata muret, et kas ta üleüldse tagasi koju jõudis,“ oli noorsoopolitseinik nõutu.

„Lapsevanema kohus on lapsi kaitsta, tunda huvi ja teada, kus ja kellega ta on, lapsele turvalisust pakkuda,“ rõhutas noorsoopolitseinik. Ta lisas, et taolise hooletuse hind võib olla traagiliselt kõrge ning hilisemalt ei leevenda olukorda mitte ükski „oleks võinud“ või „oleks pidanud“.

Noorsoopolitseinik lisas, et politsei teavitas samal päeval juhtunust ka lastekaitsjaid. Nemad tegelevad aktiivselt edasi küsimusega, kuidas lahendada peres tekkinud probleemid ja võimaldada lapsele vanematepoolse hoolitsuse ja tähelepanuga palistatud turvalist kodukohta.