Põhja prefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et politsei sai väljakutse lastehaiglast, kuhu oli kiirabiga toodud kahe ja poole aastane laps ja kelle vigastuste põhjal kahtlustatakse lapse väärkohtlemist.

Raskes seisus silmnähtavate vigastustega väikelapse tõi haiglasse kiirabi kolmapäeval. Väljakutse kiirabile tegi lapse ema.

Tallinna lastehaiglast öeldi Delfile, et laps on raskes seisundis haiglas ravil.

Eile pidasid Põhja prefektuuri lastekaitsetöötajad eeluurimise ajaks kinni tüdruku 22-aastase ema ja tema 32-aastase meestuttava. Neile on esitatud kahtlustus karistusseadustiku paragrahvi 122 järgi, mis käsitleb piinamist. Järjepideva või suurt valu põhjustanud kehalise väärkohtlemise eest karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega. Kohus võttis täna isikud vahi alla, ütles Delfile Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Tänavu jaanuaris esitas lapse 24-aastane isa Tartu maakohtule avalduse ühise hooldusõiguse lõpetamiseks ja ainuhooldusõiguse seadmiseks.

Kohtumaterjalidest selgub, et tüdrukuke sündis 2012. aasta märtsis. Lapse sündides elasid mõlemad vanemad Eestis, kuid kui laps oli kümnekuune, läks isa Soome tööle, et tagada perele stabiilne elukorraldus ja sissetulek. Ema koos tütrega jäid elama Võrru.

Kui alguses usaldas isa täielikult oma elukaaslast ning ta ei osanud kahtlustada midagi halba, siis mullu oktoobris kuulis ta elukaaslase sõbrannalt, et lapse ema oli korduvalt pidutsemas käinud, jättes lapse kellegi sõbranna vanaema juurde või hoopis üksi koju. Pärast seda mees oma lapse ema enam ei usaldanud ning hakkas jälgima naise tegemisi.

Arvestades lapse ema käitumist ja hoiakuid ning kujunenud olukorda, ei pidanud isa võimalikuks jätta alaealist last Võrru ema hoolde ja seetõttu elas laps käesoleval ajal vanaema juures Tallinnas. Lapse isa taotleb kohtult täielikku hooldusõigust ning soovib kasvatada ise oma tütart. Ta tahab, et laps elaks temaga koos Soomes ning käiks seal lasteaias.

Jaga
Kommentaarid