Endist politseinikku süüdistatakse altkäemaksu võtmises ametialase informatsiooni edastamise eest ning selles, et osa ebaseaduslikult edastatud informatsioonist kogus ta oma kolleegide varjatud jälgimisega.

Süüdistuse kohaselt edastas endisest liikluspolitseinikust süüdistatav oma tuttava kaudu ühele metsaveoga tegeleva äriettevõtte osanikule ja juhatuse liikmele informatsiooni liiklusjärelevalve teostamiseks kasutatava kaalubussi töögraafiku, planeeritud patrullmarsruutide ning asukohtade kohta, saades vastutasuks küttepuid väärtusega ligi 600 eurot.

Samuti süüdistatakse endist politseiametnikku selles, et ta paigaldas kaalubussile positsioneerimisseadme, mille abil sai ta vajadusel informatsiooni politseisõiduki asukoha kohta. Saadud andmed edastas ta ühe osaühingu juhatajale, mis tegeleb transporditeenuste, metsa majandamise ning kaubavedudega maanteedel.

Kriminaalasjas on kohtu ette saadetud kokku neli isikut.

Menetlusandmeil pandi kuritegusid toime 2011. aasta juunist kuni 2012. aasta märtsini.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.