"Kahtlustust kellelegi esitatud ei ole. Kahtlustus esitatakse koheselt kui kõik vajalikud tõendid on kogutud, kõik tunnistajad ja kannatanud üle kuulatud, ekspertiiside vastused teada," ütles Amur Delfile.

Praguse seisuga on valmis BMW juhi toksikoloogiaekspertiis, mis näitab, et BMW juhil tuvastati alkoholi piirmäära ületamine (0.55 mg/g), mis on väärteole vastav tegu.

Kannatanute täpne arv on lahtine

"Täpse arvu kannatanute kindlakstegemiseks määratakse veel isikuekspertiisid, kuid selleks on vaja kokku koguda kõigi isikute meditsiinidokumendid. Need ekspertiisid on aga aeganõudvad, kuid kriminaalmenetluses väga vajalikud," ütles Amur.

Käesolevaks ajaks on tunnistajatena üle kuulatud 4 inimest ning suuliselt küsitletud kümneid inimesi. Tunnistajate ütlused viitavad sellele, et BMW juhil põles fooris punane foorituli.

Autode kiirust tuvastava ekspertiisi tulemusega läheb prokuröri sõnul veel aega. "Tunnistajate ütluste kohaselt sõitis BMW lubatust kiiremini, kuid seda kinnitavat ekspertiisi veel ei ole. Ekspertiiside tegemine võtab aega," nentis Amur.

Õnnetust uuritakse karistusseadustiku § 422 lg 1 kuriteokoosseisuga (KarS §422 lg 1 - Mootor-, õhu- või veesõiduki või trammi või raudteeveeremi juhi poolt liiklus- või käitusnõuete rikkumise eest, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm, – karistatakse kuni viieaastase vangistusega).