Saarso kirjutab oma seinal: "Austatud FB sõbrad, mul on ettepanek. Kõik need perverdid, kes mahuvad lühendi "LGBT" alla, tuleb arvele võtta, kui 100% vaimsed invaliidid, millega kaasneks valimisõiguse tühistamine. Samas ei tähendaks see, et nad tööd tegema ei pea. Vaimne puue ei sega töötamist kirka ja labidaga ning ei kätke endast otsest ohtu tervele ühiskonnale. Ma mõtlen seda täiesti tõsiselt."

Saarso kommenteeris ise, et tal pole iseenesest seksuaalvähemuste vastu midagi. "Ma absoluutselt tolereerin seksuaalvähemusi, kuni nad ei tule seda normaalsetele inimestele nina alla hõõruma ja ei tule ütlema et kaks meest peaksid abielluma,".

"Vaadake, mul on parema sõrme küljes soolatüügas, aga ma ei korralda selle pärast paraadi, vaid tegelen omaette oma soolatüükaga," jätkas Saarso. "Ma olen kristlane ning vanamoeline, mulle ei meeldi kui propageeritakse seda, et kaks meest peaksid saama adopteerida imikut," sõnas ta.

Vaid üks postitus enne teravat arvamust nendib mees oma seinal, et teda on vihakõne levitamise eest juba korrale kutsutud ning edaspidi ta enam sotsiaalmeedias suud ei pruugi. Saarsoga vesteldes selgus, et ta oli paari aasta eest tsiteerinud Delfis rippunud kommentaari, mida ta pidas hästi seksuaalvähemuste temaatikat kokkuvõtvaks.

Küsimusele, kas ta enda meelest läks üle piiri, kostis Saarso, et seniks kuni ÕS-is on sõna „pederast”, võib ta asju nimetada nii, nagu tema neid näeb.

Saarso on laiemalt tuntud kui polaarentusiast. Ta on propageerinud Eesti uurimisjaama ehitamist Antarktikasse ning uurinud põhjalikult merejää mõju põhjasetetele. Ta on ka purjetaja, muuhulgas on ta näiteks Kalevi jahtklubi ning Saaremaa merispordi seltsi auliige. Teda on pärjatud Eesti Punase Risti III klassi teenetemärgiga.

Enne EKRE-sse astumist kuulus ta aastatel 2007-2011 Eestimaa Rohelistesse. Saaremaa valla vallavolikokku pääses ta 357 häälega.