Politsei teatel toimus tulistamine pärast kella 17.30. Haiglasse viidi kaks meest, kellest üks sai vigastada tulistamise tagajärjel. Rüseluses osales kolm eestlast, kinnitas Ida-Uusimaa kriminaalpolitsei komissar Kimmo Hyvärinen Delfile.

Üks eestlastest sai kuuli jalga, kuid tema elu on väljaspool ohtu. Teine eestlane võeti vahi alla ning ta kuulatakse täna mõne tunni pärast üle. On teada, et mees vajab tõlgi abi, kuid seda, kas tegemist on eesti või vene keelt kõneleva Eesti kodanikuga, ei osanud Hyvärinen öelda. Üks meestest on 31-aastane ja teine 25-aastane. Samuti pole praeguseks teada, kas tülis osalenud ja kohapealt põgenenud kolmas eestlane oli tulistaja või mitte.

Hyvärinen lisas, et mehed olid omavahel varasemast ajast tuttavad ning üks eestlastest on endiselt jooksus. Esialgsetel andmetel olid mehed rüseluse ajal alkoholijoobes.

Tulistamist pealt näinud isiku sõnul tulistati 25-aastast eestlast Tanelit hoopis kahel korral jalga. "Tegemist oli kahe grupeeringu vahelise arveteklaarimisega. Üks eestlane lasi Tanelit jalga, kuni Tanel langes, ja siis läks tulistaja talle lähemale ja lasi teist korda veel jalga. Enne lahkumist peksti maaslamajat ja haavatut veel jalaga näo piirkonda. Tulistaja võttis algselt relva seljakotist, pärast pani selle seljakotti tagasi ja lahkus sündmuskohalt," kirjeldas pealtnägija Delfile.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov ütles Delfile, et intsidendi asjaolude uurimisega tegeleb Soome politsei. "Hetkel ei ole keegi meie Helsingi saatkonna või välisministeeriumi poole abi saamiseks pöördunud."

MTV Uutiset kirjutas eile, et tulistamisele eelnes kahe mehe tüli. Kolmas mees sai vigastada, kui ta üritas tülli sekkuda.

Pealtnägijate sõnul oli Myyrmäe jaamast enne kell kuut õhtul kosta lasku. Sündmuskohalt sõitis minema vähemalt üks kiirabi ning seal on hulk politseinikke.

Kannatanu on kriminaalse taustaga: aastal 2013 on ta süüdi mõistetud narkojoobes mootorsõiduki juhtimises ning avaliku korra rikkumises. Ka joobes tülinormine on tagaotsitavale eestlasele juba varasemast tuttav, kui Tanel, olles agressiivselt meelestatud ja joobes, hakkas tülitama ühes Rakvere kiirsöögikohas olnud seltskonda, eriti üht tütarlast. "Mis sa passid siin?" sõnas Tanel tütarlapse eest välja astunud mehele, võttes tal jopest kinni ja tõukas teda vastu seinal rippuvat menüüd. Seejärel lõi Tanel talle parema käe rusikaga ühe korra näkku ja tahtis veel lüüa, kuid kannatanu suutis ülejäänud löögid tõrjuda. Oma tegevusega põhjustas Tanel kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustuse - nina lahtise haava ja ninaluu murru.