Eile leiti Tartumaal Tila külas majast üks surnud mees, samuti väga kehvas seisus mees, kes suri haiglas, ja ülisuures joobes naine. Praegu tundub olevat võimalus, et kaks meest surid eri põhjustel ja teineteisest sõltumatult.

Delfi lugeja sõnul oli majas elav 55-aastane naine invaliid. Naise 57-aastane vend põdes vähki ja tema tervis oli väga nõrk. Nendega koos elav 68-aastane mees elas maja teises pooles. Kuigi nad käisid tihedalt läbi, siis oli surnuna leitud mees ka leidmise hetkel teises majapooles.

Kuna politsei leidis õe ja venna juurest seni teadmata alkohoolset jooki, siis kahtlustati alguses, et tegu võib olla salaalkoholiga ja surnuna leitud mees võis surra alkoholimürgituse tõttu. Täna selgus, et maja teisest poolest leitud mehe organismis alkoholi jääke ei olnud.

"Laekus ekspertiisivastus eile Tartu vallas leitud 68-aastase mehe surnukeha kohta. Läbiviidud ekspertiis näitas, et mehe organismis etanooli või teisi alkoholi surrogaate ei olnud (mees oli kaine). Teised ekspertiisid antud juhtumis on veel tegemisel," teatas Lõuna prefektuur.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel täpsustas Delfile, et täna surnud mehe lahkamist pole veel läbi viidud ja nii pole teada, kas tema surm võis olla seotud leitud alkoholiga. Samuti on alles ekspertiisis majast leitud hetkel tundmatu alkohoolne jook.

55-aastane naine vabastati täna arestimajast kainenemast, kuid juhtunut pole ta seni politseile valgustada osanud.

Kuna surnuna leitud mees oli maja teises pooles õest ja vennast eraldi ning tema kehast alkoholi jääke ei leitud, siis on tõenäoline, et ta suri terviserikke tõttu. Hiljem haiglas surnud mees põdes aga vähki ja oli väga kehva tervisega, nii et tema surm võis saabuda seetõttu. Koostoimes alkoholiga või ilma. See oleks hämmastav kokkusattumus, aga meeste järjestikused surmad ei pruukinud seega seotud olla.

Abi vajavad inimesed avastati eile tänu naabrile, kes ei olnud üleaedseid päev läbi näinud. Kohale tulnud kiirabi ei pääsenud sisse, kuid maja juurde kutsutud päästjad avasid ukse.