Politsei võttis ühe mehe kinni Helsingi sadamas ning teise kesklinnas, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Kurjategijad ei tulistanud Aleksanterinkatu 48 asuvas kaupluses ühtegi lasku, vaid said oma saagi kätte relvaga ähvardades.

Politsei sõnul pole kedagi otseselt vahistatud, kinnipeetavate osalust alles selgitatakse. Kokku otsib politsei nelja rööviga seotud inimest.

Uudisteagentuuri STT andmetel nägi pealtnägija kaht meest Keskuskatu suunas jooksmas, oma teel lükkasid nad pikali ühe lähedal viibinud naise. Kaks teist meest jooksis minema vastupidises suunas.

Uurimisrühma juht Mauri Salomaa sõnul on käivitatud laiaulatuslik politseioperatsioon, kõrgendatud tähelepanu all on sadamad ja lennuväljad.

Viimati rööviti Lindroosi kullassepapoodi märtsi lõpus. Tookord sai politsei müüjat õhupüstoliga ähvardanud röövlid kohe kätte.

Oktoobris rööviti samal aadressil olevat Tillanderi juveelikauplust. Röövlid sõitsid autoga läbi vaateakna ning said oma valdusse tuhandete eurode väärtuses ehteid. Selle kuriteo eest on vahi all kaks Soome meest.

Paarkümmend aastat tagasi röövisid Alex Lepajõe ja Raivo Roosna Tillanderi kullassepaäri ning said siis saagiks 1,8 miljoni marga väärtuses ehteid.