Operatsiooni juht sündmuskohal Remi Anbakk ütles Norra rahvusringhäälingule NRK, tegemist näib olevat laupkokkupõrkega. Veok oli teel põhja ja sõiduauto lõuna poole. Õnnetuses hukkus sõiduautos viibinud 60. eluaastates abielupaar.

"Abielupaari omaksed ja välismaa veokijuht saavad abi kommuuni kriisimeeskonnalt," teatas Helgelandi piirkonna politsei operatsioonijuht Fredd Leirvik neljapäeva õhtul NRK-le. Veokijuhiks oli 40. eluaastates eestlane, kes sõitis rahvusvahelist transporditeenust pakkuva Eesti firma Expressveod OÜ masinaga.

Ettevõtte esindaja, logistik Hardi Ennika kinnitas Delfile, et tegemist oli nende ettevõtte veokiga, mille roolis oli Eestist pärit mees. Ennika täpsustas, et õnnetus juhtus eile päeval kella ühe paiku. Politseilt saadud esialgsete andmete kohaselt kaotas veokile kurvis vastu tulnud sõiduauto juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas veokiga kokku.

"Ilmastikuolud olid väga rasked. Enne oli sadanud lund ning siis sadas jäävihma peale," kirjeldas Expressveod OÜ esindaja. Eestlasest veokijuhiga on Hardi Ennika sõnul kõik korras. Mees viidi pärast õnnetust haiglasse kontrolli, seejärel määrati ta kriisiabi korras hotelli, kus ta ka praegu viibib.

Veok on praegu Norra politsei kontrollis ja see pukseeritakse Eestisse, misjärel läheb masin arvatavasti taastamisele.

"Juhil oli kõik korras, töö- ja puhkeajad olid korras, samuti ei tuvastatud joovet. Lihtsalt ilmastikutingimused olid keerulised," selgitas Hardi Ennika.