46-aastane Simchuk tunnistas, et vedas Venemaalt ja Balti riikidest naisi USA-sse, et seal meestelt raha välja petta, teatab Miami Herald.

Simchuki sõnul meelitasid naised mehed luksushotellidest tema baaridesse, kus venelane teenis nende pealt 400 000 kuni miljon dollarit.

Peteti vähemalt 88 meest, kellest kõige tuntum on Philadelphia ilmaennustaja John Bolaris, kes asja avalikuks tegi ja rääkis, et kulutas kahel ööl baaris üle 43 000 dollari.

Eelmisel kuul andsid USA föderaalkohtus tunnistusi mitmed niinimetatud „B girl'id“ Eestist ja Lätist.

Miami Beachi Delano hotellis tulid Bolarise juurde kaks parimat „baaritüdrukut“, kes teatasid, et on turistid Eestist. Nad tellisid napsu, veini ja šampanjat ning patsutasid Bolarist põsele.

Joobnud Bolaris meelitati vene stiilis ööklubisse nimega Caviar Bar, kus Bolaris ostis hingehinna eest Dom Perignoni, kalamarja ja muud, sealhulgas modernistliku maali baaris olnud tüdrukust, mis maksis 2480 dollarit.

Naised võtsid oma sihtmärkideks mehed, kellel olid rikkusest märku andvad esemed, nagu näiteks kallid käekellad või kingad. Vaeseid kliente nimetasid naised „kondoomideks“. Kui naised olid kliendi õnge võtnud, saatsid nad baari tekstisõnumi, et seal valmis oldaks.

Miami politsei ja USA föderaalne juurdlusbüroo FBI alustasid juurdlust pärast Bolarise ja teiste kaebusi krediitkaardifirmadele kohutavate arvete üle.

FBI korraldas B-girl'ide ja nende ülemusega peo. Räpast politseinikku etendanud Miami korrakaitsja kutsus kahtlusalused Tangia Clubi krabide ja Vene viinaga õhtut veetma.

11 kahtlusalust, kellest enamik on naised, on end süüdi tunnistanud ja kandnud lühiajalisi vanglakaristusi. Simchuk sõitis Lätisse ja edasi Venemaale, kuid tüdines enese varjamisest ja otsustas märtsis Miamisse naasta, olles enne sellest tuttavale rääkinud.

Varsti pärast seda sai Simchuk ähvarduskõne „äripartnerilt“ Miamist.

Kuu aega hiljem tõmbas Simchuk ämma maja ees Peterburis suitsu, kui tema juurde ilmusid võõrad mehed. „Üks mees surus relva mulle vastu pead ja ütles: „Head inimesed Miamist ei taha, et sa tunnistaksid. Sul on ilus naine. Püsi kodus.“ Teine mees murdis mu jala. Lihtsalt väänas ühe liigutusega välja.“

FBI vahistas Simchuki kohe pärast Miamisse saabumist juulis. Peagi tunnistas ta end süüdi ja oli nõus kaasosaliste vastu ütlusi andma.

Lisaks Simchukile on oktoobri keskpaigast kohtu all 41-aastane Stanislav Pavlenko, 31-aastane Albert Tahhalov, viimase naine, 31-aastane Kristina Tahhalov ja 48-aastane Siavash Zargari. Viies kahtlusalune on 51-aastane Isaac Feldman.

Simchuki vaikiv äripartner Andrejs Romanovs varjab end Venemaal ning seitsmenda kahtlusaluse Mihhail Rasneri üle praegu kohut ei peeta, sest tema advokaat on seotud teise kohtuasjaga.

Simchuk on sündinud Leningradis ja saabus USA-sse esimest korda 1989. aastal, et õppida kolledžis inglise keelt. 1990. aastate keskel sai ta USA naturaliseeritud kodanikuks.

Siis alustas ta ka impordi-ekspordiäri. Ta ostis varastatud identiteediga autosid ja vedas neid Mehhikost Soome. Ta tegeles ka kindlustuspettustega, mille eest ta 2000. aastal vahistati ja süüdi mõisteti.

Seejärel alustas Simchuk Lõuna-Florida ööklubides „vene ööde“ propageerimist ning avas Hollywoodi Ramada Inni hotellis oma klubi.

Pennsylvanias tunnistas Simchuk end kindlustuspettuses süüdi ja talle määrati tingimisi karistus. Ta taotles katseaja üle viimist Floridasse, kuid seda talle ei võimaldatud ja ta põgenes Lätisse, sest sealt oli pärit ta pruut.

Lätis mõtleski Simchuk välja „B-girl'ide“ ärimudeli.

Riias avas Simchuk oma esimese striptiisibaari Cleopatra. Läti võimudele klubi aga ei meeldinud ja see pandi kinni. Ta avas veel kolm striptiisibaari, aga needki suleti.

Katse avada samasugused klubid Eestis jooksis liiva ja Simchuk naasis USA-sse.

25-aastane Lätist pärit Marina Turcina rääkis, et Simchuk ähvardas Läti klubides töötanud naised lahti lasta, kui need temaga seksuaalvahekorras ei ole. „Nad kartsid töö kaotada ja magasid temaga,“ ütles Turcina.

Oma tunnistuses ütles Simchuk, et tal on kustutamatu isu seksi järele.