"Tänu inimeste vihjetele pidasid Põhja prefektuuri politseinikud täna hommikul kinni mehe, keda Rootsi politsei taga otsis," ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Madis Vaikmaa.

Vaikmaa täpsustas, et politseinikud pidasid Mattias Hanssoni kinni täna hommikul kella 8.30 ajal Tallinna kesklinnas tänu inimese vihjele, kes oli näinud meedias avaldatud pilti. Hansson kinnipidamisel vastupanu ei osutanud. Mees antakse Rootsile üle esimesel võimalusel.

"Meile teadaolevalt ei omanud Rootsi kodanik Eestis isiklikku üüripinda, samuti ei ole meil hetkel infot tema sidemete kohta Eestiga," sõnas Vaikmaa.

Mattias Hansson on süüdi mõistetud pedofiilias ning ta hoiab kõrvale karistusest. Eesti politsei tänab inimesi, kellelt laekunud vihjete abil pedofiil kinni peeti. 

Kui kellelgi on Hanssoni suhtes pretensioone, siis politsei palub sellest teada anda lastekaitseteenistuse numbril 5301 9938. Praeguseks hetkeks politseile pretensioone mehe tegevuse kohta Eestis laekunud ei ole.

Eile vahendas Rootsi telesaade "Efterlyset", et Rootsi politsei otsib taga ohtlikku pedofiili Mattias Hanssoni, kes võib end varjata Eestis.

Politsei teatel on alust arvata, et mees võib panna toime uusi kuritegusid.

Mattias Hansson, kes võib esineda ka nime all Jönsson, on Rootsis mitu korda lastevastaste seksuaalkuritegude eest süüdi mõistetud.