Narva kordoni juht Andrus Reimaa täpsustas Delfile, et Narva kordoni seiresüsteemide vaatleja märkas kahtlast tegevust Narva jõe Eesti-poolsel kaldal eile hilisõhtul kell 23.45.

"Sündmuskohale saabunud patrulltoimkond märkas kaldal kahte meest, kes end varjata üritasid. Ühel mehel õnnestus sündmuskohalt lahkuda. Kinni peeti 1960. aastal sündinud Vene föderatsiooni kodanik, kellel on seaduslik alus riigis viibimiseks," rääkis Reimaa.

Reimaa sõnas, et kinnipeetud mehel oli seljas kalipso ja jalas lestad, kuid kuna seljas olev kalipso oli kuiv, ei olnud alusta arvata, et mees oleks riiki sisenenud üle jõe ujudes.

Lähedusest leiti spordikott nakkevõrguga, kuid välja püütud kalu ega teisi isikuid ei leitud. "Mees ei tunnistanud kotti omaks ja toimkonnal ei olnud põhjust meest pikemalt kinni pidada. Piirivalve patrull toimetas leitud vallasasjad Narva kordonisse," lisas Reimaa.

Piiril oli eile teisigi juhtumeid. Narva-1 piiripunkti sisenevale suunale saabus Vene föderatsiooni 20-aastane kodanik, kel puudusid vajalikud dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Nii väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaale.

Samas saabus piiripunkti 20-aastane Valgevene kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isik oli Schengeni territooriumil oma viisa piires lubatud 90-päeva juba viibinud. Piiril koostati sisenemiskeeld ja isik saadeti tagasi Venemaale.

Peale nende saabusid eile Narva raudteepiiripunkti 1983. aastal, 1988. aastal, 2006. aastal ja 1996. aastal sündinud Kuuba kodanikud, kelle dokumentide kontrollimisel selgus, et isikutel puudusid kehtivad viisad või elamisload riiki sisenemiseks. Seega väljastati neile piiril sisenemiskeelud ja nad saadeti tagasi Vene föderatsiooni.