2007. aastal pani rahvusvaheline vargajõuk Blackpoolis toime juveelivarguse, teine rööv toimus aga Leedsis, kirjutab Yorkshire Post.

Leedsi kohtuniku Peter Collie sõnul pandi mõlemad röövid toime "halastamatu täpsusega".

Üks jõuguliikmetest teeskles tavalist ostjat ning kui juba juveelipoes sees, tõmbas välja relvataolise eseme. Poemüüjad ei saanud aru, et tegu on püstoliimitatsiooniga.

Ülejäänud jõuguliikmed purustasid seejärel klaasvitriinid haamriga ning lahkusid seejärel kellasaagiga, mille väärtus ulatus poole miljoni naelani.

Kohtuniku sõnul näitab röövide head planeerimist ka see, et kuigi nii mitmedki jõuguliikmed on tabatud, pole leitud ühtegi varastatud kella.

27aastane Kuklas võttis omaks mõlemad röövid ning relvataolise esme omamise.

Prokurör Clare Stevensi sõnul jõuti Kuklase jälile tänu Blackpooli poeaknale jäetud sõrmejäljele. Briti politsei aga avastas seejärel, et Kuklane kannab sarnase kuriteo eest karistust juba Itaalias.

2008. aastal andis Genova kohtunik orderi Kuklase üleviimiseks Yorkshire politseile.

Pärast kolm aastat kestnud vangistust Itaalias toodi tänavu septembris Kuklas Roomast Inglismaale.

Kuklase advokaat selgitas kohtule, et tema klient oli tugeva pinge all, kuna tal olid Eestis suured võlad ning ta reisis Inglismaale tööd otsima. Tööd leidmata kontakteerus ta teiste eestlastega, kes olid juba vargajõuguga ühinenud.