Riigiprokuratuuri avalike suhete juhi Kadri Tammai sõnul kahtlustatakse Paulust kuritegeliku ühenduse organiseerimises ja omavolis.

Täpsemalt hõlmavad Pauluse süüks pandavad teod karistusseadustiku järgi kuritegeliku ühenduse loomist, juhtimist või sinna liikmete värbamist ning oma tõelise või oletatava õiguse teostamist ebaseaduslikus korras, kui see on olnud seotud vägivalla, vara hävitamise või rikkumise või sellega ähvardamisega, isikult vabaduse võtmise, isiku vabaduse piiramise või sellega ähvardamisega.

Eelpool nimetatud paragrahvide järgi saab Paulusele määrata kuritegeliku ühenduse organiseerimise eest viis kuni viisteist aastat vangistust ning omavoli eest rahalise karistuse või kuni viis aastat vangistust.

"Samuti saame kinnitada, et selles kriminaalasjas on veel kahtlustatavaid, kuid nende kohta ei pea prokuratuur praegu uurimise huvides võimalikuks täiendavat informatsiooni anda," lisas Tammai Delfile.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel kuusk ütles Delfile, et isikute kinnipidamisse oli kaasatud erinevaid politseiüksusi üle Eesti, sealhulgas ka eriüksus K-komando. Operatsioon sujus Kuuse sõnul plaanipäraselt.

Paulus on kohtu otsusega võetud vahi alla ning praegu käib kriminaalasja kohtueelne menetlus, mida viib läbi keskkriminaalpolitsei ja juhib riigiprokuratuur.

Eesti Ekspress kirjutas 2005. aastal Paulusest portreeloo, millest joonistus välja temast kuvand, mis on vägagi sarnane kurikuulsa kirjandusliku tegelasega krimiklassikateosest "Dr Jekyll ja Mr Hyde". Ehk siis hirmuäratav ja hea ühes isikus.

1992. aastal lõpetas Paulus kaugõppes Tartu ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Tema heade hinnetega diplomile märgiti erialaks "kehakultuur ja sport". Lõpetamisel sai tunnistuse kehalise kasvatuse õpetaja ettevalmistuse kohta. Lõpueksami tegi sportlikul erialal, milleks oli maadlus.

Maadlustreenerina tuntud Paulus sooritas koolipraktika sooritas Tallinna 47. keskkoolis, treeneripraktika Tartu laste- ja noorte spordikoolis.

Assar Pauluse isa Kaarel oli 60ndate algul üks Tartu parimaid poksijaid.

Paulus on ka väidetavalt aktiivne kaitseliidu liige.

Alates 2005. aasta 16. novembrist, kui tapeti eelmine väidetav allilmaliider Kalev Kurg, oli meedias korduvalt küsitud, kes on uus eestikeelse allilma esinumber. Eri allikad, sealhulgas endised politseinikud, on uueks "pealikuks" nimetanud vaid üht meest. Tõsi, esialgu esitleti teda pelglikult vaid eesnime pidi - lihtsalt Assar või siis Assar P, kirjutas leht toona. Samuti peeti Paulust ennast ka Kalev Kure mõrva üheks võimalikuks organiseerijaks.  

Siiski on Paulus aga "pildilt" kadunud olnud juba aastaid ning viimati oli tal politseiga probleeme 2006. aastal, kui teda kahtlustati vahepeal meediaärimees Hans H. Luige lähedaste kodu süütamise tellimises. Süüdistust Paulusele toona siiski ei esitatud.