"Nüüdseks oleme kõik eeluurimisel kogutud tõendid teinud kaitsjatele kättesaadavaks. Arvestades kriminaalasja mahtu on kaitsjatel võimalik esitada taotlusi kuni 28. juunini," ütles juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus Delfile.

Seega on kaitsjatel aega 28. juunini taotluste tegemiseks. Peale seda saab prokuratuur süüdistusega edasi minna ning saata selle peale lõplikku valmimist kohtusse.

Savisaarele esitati neli altkäemaksu võtmise kahtlustust 2015. aasta septembris.

15. märtsil esitati Edgar Savisaarele kahtlustus veel ka suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises MTÜ-le Eesti Keskerakond ning MTÜ-le Eesti Keskerakond kui juriidilisele isikule esitati kahtlustus keelatud annetuse vastuvõtmises suures ulatuses. Keelatud annetuste kahtlustus on seotud ühe uuritava altkäemaksu episoodiga.

Samuti esitati 15. märtsil Savisaarele kahtlustus suures ulatuses rahapesus. Kahtlustuse järgi varjas Savisaar ühes Šveitsi pangas ligi 192 000 eurot, millest ligi 174 000 kasutas ta eesmärgiga varjata vara ebaseaduslikku päritolu ja tegelikku omanikku. Rahapesu puudutava episoodi uurimist alustati 2011. aastal ning see liideti altkäemaksude võtmist puudutava kriminaalasja juurde.

Seega on Edgar Savisaarele nüüdseks esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, suures ulatuses rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises.

Talle altkäemaksu andmises kahtlustatakse ärimees Alexander Kofkinit, Admiraliteedi arenduse eestvedajat Hillar Tederit, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanikku Aivar Tuulbergi ja Silikaat Grupi omanikku Vello Kunmani.

Endine tipp-poliitik ja praegune Silikaat Grupi nõunik Villu Reiljan on kahtlustatav Savisaarele altkäemaksu andmise vahendamises ning Tallinna linnavolikogu esimeest Kalev Kallot kahtlustatakse kaasaaitamises altkäemaksu andmisele ja võtmisele.

Eelmisel nädalal selgus, et ka Keskerakonna esimees Edgar Savisaarele läbi aastate reklaamikampaaniaid tootnud OÜ Midfieldi juht Paavo Pettai sai kriminaalkahtlustuse võltsimises ja Keskerakonnale keelatud annetamisele kaasa aitamises.

Selle kriminaalasja raames on Savisaar ka kohtu määrusega tagandatud linnapea ametikohalt ning samuti on arestitult temalt läbiotsimise käigus Hundisilma kodust leitud kokku ligi 200 000 eurot sularaha.