Eile mõistis Harju maakohus Raldi süüdi selles, et ta Sõle tänaval politsei eest põgenedes vigastas surmavalt jalakäijat, ning määras mehele karistuseks kolme aasta pikkuse reaalse vangistuse. Kuna tegemist on lühimenetlusega, läheb karistusest maha üks kolmandik ning lõplikuks karistuseks jääb 2 aastat vangistust. Raldi viidi karistust kandma otse kohtusaalist.

30-aastase Raldi varasemate tegude hulka kuulub näiteks oma elukaaslase peksmine ja süütepudeliga tema juuste süütamine.

Eelmise aasta 9. detsembril kella 12.15 paiku eiras BMW roolis kiirust ületanud ja ristmiku punase tulega ületanud Raldi Tallinnas Sõle 60 juures politsei peatumismärguannet ja sõitis otsa teed ületanud 68-aastasele naisele. Kiirabi viis jalakäija raskes seisus haiglasse, kus ta mõned tunnid hiljem suri.

Varasemalt korduvate süütegude eest karistatud (viimati 2015. aasta oktoobris loata juhtimise ja punase tulega ristmikule sõitmise eest) mees võeti 11. detsembril eeluurimise ajaks vahi alla. Talle esitati kahtlustus süstemaatilises juhtimisõiguseta juhtimises ja surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises.

Kaitsja taotlusel vabastati mees kohtu poolt vahi alt 17. veebruaril ning ta allutati elektroonilisele valvele. Üheks põhjuseks oli see, et tema elukaaslane pidi peatselt lapse sünnitama. Kohus leidis, et kriminaalmenetlus on võimalik tagada ka ilma kahtlustatava vahi all viibimiseta, selgitas prokuratuur toona.

2015. aasta 29. mail mõisteti mees Pärnu maakohtu Paide kohtumajas aga süüdi sellesama elukaaslase kehalises väärkohtlemises ja süütamises, millega on põhjustatud oht inimese elule või tervisele. Täpsemalt süüdistati Raldit selles, et ta 2014. aasta 19. oktoobri hilisõhtul lõi korteris oma elukaaslast kaks korda rusikaga näkku, murdes naise esihamba ja ninaluu. Samas toas süütas ta bensiiniga täidetud klaaspudeli, põhjustades tulekahju. Pudel süütas tema elukaaslase juuksed ja mitu inimest sai vingumürgituse. Karistuseks määrati nende tegude eest trahv 2682 eurot.