"Põlengu pindala ei ole laienenud ning kustutustööd toimuvad endiselt ca 200 hektaril," ütles Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Jane Gridassov.

Eile õhtul kella 19:45 seisuga oli metsas kustutustöödel 146 inimest, kellest 69 on päästjad riiklikest komandodest ja 77 vabatahtlikku (15 inimest reservpäästerühmast, 2 kaitseliitlast, 11 vabatahtlikku päästjat, 43 vabatahtlikku, 2 inimest sisekaitseakadeemiast ja 4 päästeametist).

Vabatahtlike abi on endiselt oodatud

Päästeamet teatas täna hommikul Facebookis, et ligi 200 hektaril on veel palju tulekoldeid, mis kustutamist vajavad.

"Inimestel, kes soovivad osaleda kustutustöödel, palume võtta ühendust päästeameti staabiga numbril 5883 8789 ning endast teada anda. Kõik sündmuskohale saabujad peavad registreerima end juhtimisbussis, kogunemise ajad on kell 11.00, 13.00, 15.00 ja 17.00. Vabatahtlikud peaksid arvestama kustutustööl osalemise ajaks umbes 8 tundi. Alla 18-aastaseid kustutustöödele ei kaasata," märgib päästeamet.

Inimestel palutakse panna selga ilmastikule vastavad riided (pikad riided), jalga saapad, võtta kaasa kindad ja ka sall või rätik, millega on võimalik hingamisteid katta.

Teejuhised: Aegviidu Euro Oilist natuke edasi tuleb pööre paremale Nõmme teele (on ka lintidega tähistatud). Sealt sõita tee lõpuni ja siis paremale, kust on juba näha parkla ja staabibuss.

Päästeamet tänab abi eest kõiki vabatahtlikke.