Hetkel käimas oleval eelistungil planeeritakse kriminaalasja kohtulik arutamine. Paika pannakse ka esimese kohtuistungi toimumise aeg. Seda, kui kauges tulevikus see aset võib leida, juhtumiga tegelev prokurör Kaire Hänilene vahetult enne istungi toimumist öelda ei osanud. „See sõltub istungiga seotud inimeste töögraafikust, hetkel ma seda prognoosida ei oska,“ selgitas ta Delfile.

Eelistungile kutsus kohus prokuröri, süüdistatava kaitsja, kannatanu esindaja ja süüdistatava seadusliku esindajana tema isa. Süüdistatavat eelistungile kutsutud ei ole.

Kohtuistungid lähevad kinniseks. "Kuna nii kannatanute esindaja, prokurör kui ka kaitsja esindaja on toonud välja teatud põhjused nagu kannatanu eraelu kaitse ja see on ka alaealise süüdistatava huvides," selgitas kohtunik Aivar Hint.

Möödunud aasta 27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistamise ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss on ise uurijale öelnud, et tunnistab oma tegu. Noormehe arvates ei olnud tema ja saksa keele õpetaja omavaheline läbisaamine hea, kuid tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt 10-aastase vangistusega.

Jaga
Kommentaarid