Heido sõnul saab kokkuleppemenetluse valida siis, kui kõik juhtunu asjaolud on selged. Praegusel juhul kohtualused tunnistasid oma süüd.

"See, mis puudutab batuutide paigaldamist: kindlasti ei käi prokurör mööda linna ja ei kontrolli, kas batuudid on nõuetekohaselt paigaldatud. Selleks on olemas tehnilise järelevalve amet, tarbijakaitse, kes peavad kontrollima perioodiliselt et, batuudid oleks paigaldatud nõuetekohaselt. Lisaks peavad olema valvel ka lapsevanemad."

Heido sõnul on kahetsusväärne, et Eestis kipub olema pahatihti nii, et kõigepealt juhtub õnnetus ja siis hakatakse vaatama, ega miski pole valesti korraldatud.

Prokuröri sõnul ei paigaldatud firmas batuute alati vaiadega, vaid pigem arvestati igasuguseid tingimusi, seal hulgas ka ilmastikutingimusi.

"Põhjendasid seda sellega, et firmas oli väljakujunenud selline korraldus, et arvestati ka ilmastikuolusid, aga see paraku ei olnud kooskõlas tehase väljatöötatud kasutusjuhistega," ütles prokurör.

Süüdi mõistetud ärimees Alger Vedler ütles otsust kommenteerides, et ükskõik kui karm karistus ei too hukkunud lapsi tagasi. Ta ütles, et tal on väga kahju, et õnnetus aset leidis ja ettevõte tunneb kaasa peredele, keda see puudutas ja nad on sügavas leinas.