Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul juhtus täna hommikul 9.30 ajal avarii Tartus Ringtee tänav 2b juures, kus värvitünne vedanud kaubikul Citroën Jumper läks teele ümber värvialus, värv voolas teele ja katkised tünnid olid teel.

Politsei reguleeris kohapeal liiklust ning sündmuskohale saabunud päästjad pesid libedaks muutunud tänavalt umbes paarsada liitrit valge värvi sadevee torustikku, mille kaudu sattus see Emajõkke.

Viimase teate kohaselt voolab Tartu vangla juures värvi ja veelahus sadevee kanalit pidi Emajõkke.

Keskkonnainspektsiooni nõunik Rocco Ots ütles Delfile, et väidetavalt on tegemist vees lahustuva värviga ja praegu selgitatakse, kas see on keskkonnaohtlik reostus või mitte. „Me hoiame sellel asjal silma peal,“ lubas Ots.

Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul pidasid päästjad enne tänava puhastamist nõu keskkonnainspektsiooniga, kes andis loa värvi pesemiseks.

"Päästjad puhastasid tee ja kõrvaldasid valge värvi reostuse," ütles pressiesindaja. Ta lisas, et kuna päästjatel on keemiareostuse vahendid olemas, siis päästjad aitavad inspektsioonil reostust likvideerida.

Hea Delfi lugeja, kui käisid sündmuskohal, siis jaga pilte ka teistega, saates need aadressile rahvahaal@delfi.ee .