Katusemeister Mart Rieberg sõnas Delfi reporteri küsimusele, kas Indrek Tarandi päikeseprillid võttis tema, kõlava häälega jaatavalt. "Jah, prillid olid minu käes, aga andsin need täna lõunal Martin Helmele," paljastas Rieberg prillide tegeliku asukoha. Protestil meeldis Riebergile väga. "See oli tore," sõnas ta Delfile. Rieberg tunnistab koolipoisilikult üles, et pöördus Helme poole ise. "Ma läksin ise Martin Helme juurde, tema minu juurde ei tulnud," sõnas Rieberg.

Martin Helme tunnistas ka kohe ajakirjaniku kõne peale üles, et prillid on tõepoolest tema käes. Tõde varjamata lubas ta lahkelt Indrek Tarandil neile kasvõi kohe järele tulla. "Jaa, meile toodi need ära," kinnitas Helme. Küsimusele, kas toimub ka pidulik üleandmine, jäi Helme kõhklevale seisukohale: "Vot ma ei tea kui pidulikult, ta saab need kätte meilt kui tahab."

Kas Helme kavatseb Tarandi ees ka vabandada, ütles ta, et temal ei ole Tarandi ees millegi pärast vabandada. "Seda ma ei tea, kas tema vabandab. Seda oleks küll väga vaja, et ta vabandaks. Prillid pidid täiesti terved ka olema," kinnitas Helme, et Tarandi pilgupeitjad ootavad poliitikut. Ta lisas, et ise pole prille näinud.*

Kui Delfi Tarandile teatas, et prillid on leitud, ei suutnud mees imestust peita.

"Ma soovitaks tal need mulle ära tuua. See küll läheb nüüd lõbusaks. Ma võin seda teemat tema endaga edasi arendada. Röövitud eseme enda käes hoidmine on ebaseaduslik," teatas Tarand ja kirjeldas, et tema prillid on siniste klaasidega, ent nende marki ta täpsustada ei oska. "Kelle käes on minult röövitud prillid! Eks siis vastavalt kriminaalasjale tegeleme! Kui ta ilusti tuleb ja vabandust palub, siis ma võin röövitud asja enda käes pidamise eest talle andestada," jääb Tarand siiski positiivseks.

* Artiklit on täiendatud 28.11.2018 kell 11:35, ajakirjaniku ja Martin Helme vääritimõistmise tõttu oli algses artiklis ekslikult väidetud, nagu oleks prillid Martin Helme käes isiklikult.