Esmaspäeva õhtul kell 23.10 sai häirekeskus teate, et Viljandi linnas Köstri tänaval juhtus liiklusõnnetus. Esialgsetel andmetel kaotas 22-aastase naise poolt juhitud sõiduauto BMW 530D valesti valitud sõidukiiruse tõttu Vaksali, Riia maantee ja Kalevi tänava ristmikul juhitavuse ja paiskus Vaksali 14 asuva maja hoovi, kus paiskus üle sinna pargitud sõiduki katuse ja maandus esiotsaga Köstri 1 tänaval asuva kortermaja number 1 elutoas, lõhkudes seina ja ahju. "Maandus esiotsaga elutoas televiisori peal vastu ahju," seisis esialgses infos.

PPA pressiesindaja Maria Gonjak täpsustas, et korteris viibis õnnetuse ajal 67-aastane mees, kes pääses vigastusteta. Sündmuskohalt mööda sõitnud sõiduki juht toimetas BMW-d juhtinud naise tervisekontrolliks haiglasse, kus ta lubati kodusele ravile. Esialgsetel andmetel viibis juht sõidukis üksi. Naisel alkoholijoovet ei tuvastatud, küll aga osutus positiivseks narko kiirtest, mis näitas, et naine oli tarvitanud kanepit. Täpsema info annab ekspertiis.

PPA pressiesindaja täpsustusel pole 22-aastane BMW roolis olnud naine auto omanik ning ta on varasemalt saanud karistada ainult ühe seaduserikkumise eest, milleks on kiiruse ületamine.

Päästjad eemaldasid auto akult tuleohutuse tagamiseks juhtme. Juhtumi asjaolusid jäi selgitama politsei.

Asulas on liikluspiiranguks 50 km/h, kuid BMW kiirus oli oluliselt suurem. Esialgsetel andmetel võis BMW õhulend alguse saada kõnnitee äärekivi riivamisest.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti ametijuhataja Toivo Lõhmus täpsustas, et tegemist on esmakordse taolise juhtumiga sellel ristmikul Viljandis. Lisaks on linnal plaanis ristmik ümber ehitada ringristmikuks. "Läbilaskevõime on selle ristmiku ainsaks probleemiks, kuid antud juhul ei mõjutanud see faktor juhtumit," kommenteeris Lõhmus.

BMW-l on kehtiv liikluskindlustus. Sõiduki liikluskahjude registri andmetel on sõiduk osalenud varem liikluskindlustusjuhtumites. Sellel aastal on BMW sattunud juba nelja avariisse. Viimane õnnetus juhtus augusti lõpus ning selles oli süüdi BMW 530D juht. Selle BMW-ga on pakutud ka taksoteenust eri rakenduste kaudu, kinnitas Delfile nii üks koostööpartner kui ka autoomaniku lähedane.

Vaata, missugune vaatepilt avanes õnnetuspaigas täna hommikul: