35-aastast Oja ja 28-aastast Sultsi süüdistatakse 24. juunil 2015. aastal Tallinnas Energia tänaval sooritatud 40-aastase naise tapmises piinaval või julmal viisil. Samuti süüdistatakse neid mõrva pealt näinud ohvri 20-aastase poja tapmiskatses süüteo varjamise või selle toimepanemise hõlbustamise eesmärgil.

Kell 10.10 politseinike saatmisel saali saabunud süüdistatavate nägudest ei olnud võimalik mingeid emotsioone välja lugeda. Istungisaalis ilmselt head tuttavat nähes surus Oja käed risti rinnale.

Prokurör Anneli Lumiste kirjeldas, kuidas süüdistuse järgi läksid varem kriminaalkorras karistatud Oja ja Sults ohvri korterisse, et uurida, kas naine on Oja elukaaslasega suhelnud. Kuna selgus, et viimane oligi Oja elukaaslasega suhelnud, lõi Oja armukadedushoos naist rusikaga näkku, istus talle peale ning kägistas teda käte, Sultsi antud riideeseme ja ohvri kaelas oleva ketiga. Sults abistas ja andis Ojale padja, et ohver lämmatada. Samuti takistas Sults ohvri poega, et too ei saaks sekkuda ning abi kutsuda, nõudes kannatanu pojalt mobiiltelefoni ära andmist.

Pärast tapmist süütas Sults diivani, kus oli ohvri surnukeha, eesmärgiga varjata eelnevalt toime pandud tapmist.

Vahetult pärast tapmist süütas Sults diivani, kus oli ohvri surnukeha, eesmärgiga varjata eelnevalt toime pandud tapmist. Samal ajal keeras Oja suitsuanduri laest alla, et põleng jääks märkamatuks.

Süüdistuse kohaselt kihutas Oja Sultsi tagant, et ta tapaks mõrva pealt näinud ohvri poja, mille tulemusel lõi Sults pojale jalaga näkku ja peapiirkonda. Seejärel andis Oja talle tapmise lõpule viimiseks noa. Ohvri pojal õnnestus end kaitsta, haarata nuga ja sellega Sultsi lüüa ning tapmiskatse luhtus.

Sults varastas ohvrilt ka tema kullast väärisesemeid.

Oja tunnistab oma süüd osaliselt. Ta kinnitab, et tappis ohvri, kuid väidab, et ei teinud seda julmal viisil ning ei aidanud kaasa ohvri poja tapmiskatsele. Sults tunnistab samuti enda süüd osaliselt. Ta väidab, et ei aidanud tapmisele kaasa, kuid süütas surnukeha all oleva diivani ja varastas surnu juurest kuldesemeid.

Sults mäletab, et Oja kihutas teda ohvri poja ründamisele, kuid ta ei mäleta, et oleks pojale midagi teinud. Sultsi kaitsja sõnul ta süüdistus puhtalt poja tunnistusele üles ehitatud. Sults väidab, et nägi tapmist pealt, kuid ei julgenud sekkuda, sest tal on varasemaid kogemusi, kus ta on Jana Oja tegevusse sekkumise tõttu süüdi mõistetud.

Toomas Sultsi kaitsja esitas kohtule taotluse kuulutada istung kinniseks, kuna Sultsil on alaealised lapsed vanusega 9, 12 ja 14 aastat, et kaitsta neid koolikiusamise eest. Kohus otsustas istungit mitte kinniseks kuulutada.

Oja kaitsja soovib talle kohtupsühhiaatria-kohtupsühholoogia kompleksekspertiisi, et kuulutada ta süüdimatuks. Kui Oja tervisliku seisundi üle arutama hakatakse, plaanib kaitsja esitada taotluse istung osaliselt kinniseks kuulutada.

Süüdimõistmisel võib Oja ja Sultsi tapmise eest oodata kaheksa- kuni kahekümneaastane või eluaegne vanglakaristus.

Lisaks süüdistatakse Oja ka pangakaardi varguses ja selle süstemaatilises kasutamises ning korduvas alaealiste kehalises väärkohtlemises 2013. aastal.