"Ohver oli laps, kes oli meelemärkusel ja soovis väga ennast püsti ajada, kuid meedikud üritasid teda maas hoida. Arvatavasti jooksis ootamatult teele," kirjeldas olukorda sündmuskohal viibinud Delfi fotograaf. Piltidelt ei ole paista ülekäigurada, mistõttu võib oletada, et õnnetuse põhjustas vales kohas üle tee minemine.

Õnnetus juhtus Tartus täna kella 16.30 paiku. Esialgsetel andmetel sattus õnnetusse 8-aastane poiss, kes sai löögi sõiduautolt Nissan, mida juhtis 54-aastane mees.

Tõenäoliselt ei pööranud poiss piisavalt tähelepanu lähenenud sõidukile ning jooksis sõiduteele. "Autojuhil ei õnnestunud lühikese vahemaa tõttu enam kahjuks aegsasti pidurdada ja kokkupõrget vältida. Sõidukilt löögi saanud lapse vigastused on rasked ning ta jäeti haiglaravile. Politsei selgitas, et autojuht oli kaine ja omab juhtimisõigust," täpsustas PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk.

Politsei palub kõigil oma lastele korduvalt meelde tuletada, kustkohast ja kuidas ohutult sõiduteed ületada. "Kolm olulisimat märksõna, mida lastele sõidutee ületamise eel õpetada on "peatu, vaata, veendu" ning alles veendudes, et ohtu ei ole, võib teeületamisega algust teha," lisas Virk.