Õnnetus juhtus kella 8.24 ajal Tallinnas Liivalaia tänaval Olümpia hotelli ees, kus põrkasid kokku sõiduauto Opel (Marabu takso) ning mootorrattur.

Pealtnägijate sõnul keeras taksojuht Olümpia hotelli parklast väljudes ette peateel Pärnu maantee suunas liikuvale mootorratturile.

"Mootorrattur kukkus kokkupõrke tagajärjel suure saltoga rattast maha tänavale ja liigutas natuke, tal oli kiiver peas," kinnitas üks pealtnägijatest.

Taksojuht jäi sündmuskohale, samuti tulid mootorratturile appi juhuslikud möödujad.

PPA Põhja prefektuuri esindaja sõnul tahtis takso hakata tegema vasakpööret Olümpia hotelli juurest välja Liivalaia tänavale ja ei veendunud manöövri ohutuses ja sõitis ette mööda Liivalaia tänavat Tartu maantee poolt Pärnu maantee suunas liikunud mootorratturile. Mootorrattur sõitis taksole külje pealt sisse. Mootorratta juht, 33-aastane mees, toimetati raskete vigastustega haiglasse.

Kohapeal on ka liiklus oluliselt häiritud, Tartu maantee poolt tulevat liiklust suunatakse vastassuunavööndi kaudu ümber ühele sõidureale.

Õnnetuse täpsemat asjaolud on selgitamisel.

Pealtnägijat hämmastas aga autojuhi suhtumine, kes seisis ristmiku taga, soovides liikuda Pärnu maantee suunas. Kuna liiklus oli mõnda aega häiritud, andis mees autosignaali ja näitas oma rahulolematust. Tegu ei olnud ummikuga, vaid õnnetusega, otse tema silme all - väga ebainimlik käitumine on sellises olukorras enda rahulolematust näidata, lisas pealtnägija.