Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich ütles Delfile, et täna kella poole kahe ajal öösel tellis klient endale Telliskivi tänavale takso. "Juht tuli kohale, tundus kahtlane ja ei tahtnud ka klienti teenindada," sõnas Uldrich.

Inimene andis politseile teada, et taksojuht võib olla purjus ja mõne aja pärast pidasid patrullpolitseinikud juhi Sõle ja Paldiski maantee ristmikul kinni. Delfi andmetel sõitis taksojuht seal lumehange.

Politseinikud tuvastasid taksojuhil üle promillise joobe. Esialgsetel andmetel juhil kriminaalset ehk üle 1,5-promillist joovet ei olnud, kuid igal juhul alustatakse menetlust.

Politsei avaldab kiitust inimesele, kes joobes taksojuhist politseile teada andis. "Väga õige käitumine," sõnas Uldrich, kes lisas, et just koostöös tähelepaneliku kodanikuga ohtlik juht tabati.

Dispetšeri kaudu joobekahtlusega juht tellimusi ei saanud

"Vabandame kõigi ees kahetsusväärse juhtumi pärast! Antud taksojuht töötas Q Takso rendiautoga, mis oli kogu aeg tema käsutuses. Käesolevaks hetkeks ta enam Q Taksos ei tööta ning temaga on lõpetatud kõik lepingud," ütles Delfile Q Takso juhatuse liige Hando Laansoo.

"Lisame selgituseks, et antud taksojuht ei saanud selle vahetuse ajal meie dispetšeri kaudu tellimusi just joobekahtluse tõttu. Me teeme endast kõik oleneva, et selliseid vahejuhtumeid välistada," lausus Laansoo ja rõhutas, et dispetšeri kaudu töö saamiseks oleks taksojuht pidanud kontorisse minema ja kontrolli läbima.

"Me ei saanud ta täielikku töötamist välistada, kuna meil ei ole kontrolli erinevate taksoäppide üle. Antud taksojuht alustas seetõttu klientide teenidamist suure tõenäosusega just Taxify süsteemis. Igal juhul pidi tellimus tulema taksoäpist ning kuna äppides puudub vahetu kontakt taksojuhiga, ei saa nad kiirelt ja operatiivselt tegeleda selliste juhtumitega," sõnas Laansoo.

Uldrich märkis eelmise aasta statistikale viidates, et väga pole probleeme sellega olnud, et taksojuhid purjuspäi rooli istuks, kuid üksikuid juhtumeid on siiski ette tulnud.

Taksojuhi umbkaudne marsruut alates kliendi juurest lahkumisest kuni politsei silme alla sattumiseni: