Täna kella 12.30 ajal tuli teade liiklusõnnetusest Harjumaal Harku vallas Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna maantee ja Suurupi tee ristmikul. Esialgsetel andmetel mööda Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna maanteed Muraste poolt Vääna-Jõesuu poole sõidueesõigusega teel liikunud sõiduauto Škoda põrkas kokku temale paremalt poolt lähenenud, liiklusmärki eiranud, Suurupi teelt Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna teele väidetavalt vasakpööret sooritanud sõiduautoga Audi.

Sündmuskohalt toimetati haiglasse sõiduautot Škoda juhtinud 74-aastane mees. Sõiduautot Audi juhtinud 38-aastane mees oli alkoholi tarvitamise tunnustega.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe täpsustas, et hetkel on Audi juht 48-tunniks väärteo korras kinni peetud ning edasine uurimine selgitab välja kõik juhtunu asjaolud.

"Alles üleeile sattus joobes juhi tõttu haiglasse alla aastane laps, täna eakas mees. Meie teedel liigub endiselt liiga palju selliseid juhte, kelle tervislik seisund ei võimalda autoroolis olla. Olgugi, et lõpliku süülisuse selgitab uurimine, on täna alust arvata, et joobe tõttu oli mehe tähelepanu hajunud ning ta eiras liiklusmärki, mille tulemusena on juhuslik kaasliikleja hetkel haiglas," sõnas Kullamäe.

Lisaks toonitas ta, et sellisele vastutustundetule käitumisele ei ole õigustust. "Mees peab oma teo eest vastutuse võtma, ent ükski karistus ei pruugi riskikäitumist ravida. Seetõttu loodan väga, et eelkõige mehe enda peas paneb tänane juhtum häirekellad helisema."