Eile kell 7.22 teatati, et Tartus Pärna tänaval tuleb väikse hoovipealse maja (8x5 meetrit) katuse alt suitsu. Kohale saabunud päästjad sisenesid majja, mille toast leidsid kaks hukkunud vanemaealist naisterahvast.

Päästetöö juhi hinnangul oli sisepõleng pikemat aega kestnud, kuid tänu suletud uksele tulekahju ruumist välja ei levinud. Tulekahjus hävis toa sisustus ning vahelakke põles auk. Suitsandurit majast ei leitud.

"Palume tungivalt pöörata tähelepanu oma vanemaealiste lähedaste, tuttavate ja naabrite kodude tuleohutusele ning tuletada neile meelde suitsuanduri vajalikkust," rõhutas Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu.

"Vanemad inimesed ei tule sageli suitsuanduri paigaldamise või patareide vahetusega üksi toime ning vajavad selleks ka abi. Paari meetri kaugusel teistes puitmajades elavate naabrite jaoks oli seekord õnn, et põleng majast välja ei levinud, sest siis oleksid tõenäoliselt süttinud ka nende hooned," lisas Uustalu.

Päästekeskuse menetlusinspektorite esialgsel hinnangul põhjustas tulekahju kilekotiga kapi juurde pandud tuhk, milles olevad kuumad söed süütasid kapi ning riided ning tuli levis sealt edasi voodini.

Koldest võetud tuhka ei tohi kilekotti mitte mingil juhul panna! Tuhk tuleb panna mittepõlevast materjalist anumasse ning asetada jahtuma süttida võivatest materjalidest eemale. Enne tuha äraviskamist tasub veenduda, et selles hõõguvaid söetükke poleks.

Eelmisel nädalal, 28. novembril süttis Tartus Kastani tänaval äravisatud kuumast tuhast kuur.