Häirekeskus sai teate õnnetusest liiklusõnnetusest Pärnumaal, Halinga vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 104. kilomeetril täna kell 12.24. Reisibuss Volvo oli teel Pärnust Tallinna poole ja selle ees liikunud veoauto Volvo pidurdas järsult. Otsasõidu vältimiseks sõitis bussijuht Valdo (63) vastassuunavööndisse, kus vastu liikunud Mercedes-Benz veoautoga, mida juhtis Alvydas (50) kokkupõrke vältimiseks suunas bussi teelt välja kraavi. Õnnetuse tagajärjel paiskus buss külili. Liiklusõnnetuse tagajärjel toimetati Pärnu haiglasse bussis viibinud 34-aastane Jelena, 27-aastane Karin ja 35-aastane Indrek.

Hetkel teadaolevalt oli bussi ees liikunud veoki juht sunnitud järsult pidurdama, sest kõrvalteelt sõitis peateele ette sõiduauto. Õnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Tegemist ei olnud liiniveoga ja bussiga reisinud seltskond olid tagasiteel väljasõidult Lätti.

Lääne prefektuuri operatiivjuhi Andres Sinimeri sõnul on politseinikud õnnetuspaigas abistamas kannatanuid ja reguleerimas liiklust.„Palume kõigil liiklejatel õnnetuspaiga läheduses olla ettevaatlikud ja järgida liiklust politseinike juhiseid. Liiklus sündmuskohal on kindlasti veel mõnda aega häiritud. Ühtlasi paneme kõigile liikluses osalejatele südamele, et kõik manöövrid mida tehakse, oleks eelnevalt läbimõeldud ja lähtuksid kõikide osapoolte ohutusest.“

Kell 14.25 teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment, et päästjad ja kiirabi on sündmuskohalt lahkunud. "Hetkel on politsei lõpetamas sündmuskohal viimaseid toiminguid ja alustatakse bussi tagasi teele aitamisega," märkis Leesment.