Põhja päästekeskuse pressiesindaja sõnul sõitsid sündmuskohale päästjad Kesklinna, Lilleküla ning Nõmme komandodest. Tegemist oli kolmanda astme väljakutsega.

Päästekeskuse esindaja lisas hiljem, et keskuse katusel põles ventilatsiooni mootor. Päästjad evakueerisid inimesed keskusest ning kustutasid põleva mootorit.

Hoone lähiümbruses oli kehtestatud liikumispiirang. Bussi-, marsruuttakso- ja autoliiklus kulges tõrgeteta.

Juhtunu ajal Solarise keskuses viibinud Delfi lugeja sõnul polnud hoones ühtegi ärevuse märki, kuni toidupoest väljudes tundis ta tugevat plastmassi põlemise haisu.

"Kui läksin õue, oli keskuse ette kogunenud hulk inimesi, pilgud katusele suunatud. Leeke polnud, aga hais oli hingemattev," kirjeldas ta.

"Samal ajal istusid inimesed veel rahulikult Komeedi kohvikus. Alles paari minuti pärast algas keskuse valjuhääldi kaudu inimeste teavitamine ja evakueerimine ning politsei- ja päästeautod jõudsid kohale."

Kella 16.15 ajal teatas päästeamet Twitteris, et päästjad ja turvateenistus teevad hoone ülemistel korrustel järelkontrolli.

Kella 16.28 ajal teatas aga amet, et nad tuvastasid, et põleng sai alguse hoone II korrusel asuva Lido restorani grillahjust ja levis sealt edasi ventilatsiooni.

Solarise keskuse esindaja teatas, et täna pärastlõunal ajutiselt suletud Solarise Keskus taasavab uksed hiljemalt kell 18. Lido restoran jääb täna suletuks. Keskus tänas päästjaid ja vabandas klientide ees.