Ligi kümme minutit järgnes politseisõiduk Audile, kuni see lõpuks seisma jäi, ütles Delfile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel. Kiirused kasvasid tagaajamise käigus väga suureks ja mees viidi sündmuskohalt otse arestikambrisse.

Juhi kontrollimisel selgus ka korralduse eiramise ja põgenemise põhjus – roolis olnud 20-aastasel noormehel puudus juhtimisõigus ja lisaks oli ta alkoholi tarvitanud. Autos sõitsid kaasa noormehe sõber ja sõbranna. Noormehe enda selgituste kohaselt mõistiski ta võetud riski sellega, et paneb kihutamisega ohtu oma sõprade elud.

Neljapäeval toimunud kohtuistungil mõisteti noormehele juhtimisõiguseta sõidu, alkoholi tarvitanuna roolikeeramise ja politsei peatumismärguande eiramise eest 20 päeva aresti.

Põlva politseijaoskonna juht Helmer Hallik soovis, et kõik inimesed jõuaksid ikka elusate ja tervetena oma lähedaste juurde tagasi. "Selleks kutsun napsisõpru endid mõtlema järele võimalikele koledatele tagajärgedele ning mõtlema oma lähedastele, kes neid koju ootavad. Ka kutsun üles kõiki teisi teatama ohtlikest juhtidest hädaabinumbril 112, kuna nii kaitsete ka enda liikluses osalevaid lähedasi, keda koju ootate," kõneles Hallik.