Täna öösel kella poole kahe ajal öösel märkas häirekeskuse tähelepanelik korrapidaja linnakaameralt kahtlast askeldamist Tallinnas Toompuiestee tänaval asuva söögikoha ukse juures. Patrullidele anti sellest koheselt teada ja mõned minutid hiljem jõudis sündmuskohale koerapatrull. Üks noormeestest oli vahetult enne minema jooksnud, teine noormees oli kaamerapildi järgi endiselt söögikoha ruumides.

Koos koeraga siseneti ruumidesse ja neljajalgse kolleegi terav nina andis koheselt märku, et seal on lisaks korrakaitsjatele veel keegi. Baarileti taga kükitamas leitigi mustas suusamaskis mees, kes oli arvatavalt koos sõbraga murdnud söögikohta sisse eesmärgiga varastada kassas olev sularaha. Teine kahtlustatav peeti minutid hiljem kinni Vana-Kalamaja tänaval.

Delfi andmetel oli üks varguselt tabatud isik sama söögikoha töötaja, kelle võtmega uks avatigi. Kahtlusalune loovutas võtme politseile.

Juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust.

Kesklinna politseijaoskonna ennetus-ja menetlustalituse juhi Jelena Mirošnitšenko sõnul teevad sellised töövõidud alati meele rõõmsaks.

"Kolleegi tähelepanelik silm, kiire infoliikumine ning patrullpolitseinike operatiivne reageerimine viisid varga tabamiseni otse kuumadel jälgedel. Antud juhtumi lahendamisel oli aeg kriitiline ning käis minutite mäng alates hetkest, kui korrapidaja mehi kaamerapildist märkas kuni hetkeni, mil patrull sündmuskohale jõudis," rääkis Mirošnitšenko.

"Politseinikud jooksid sõna otseses mõttes aja ja noormeestega võidu ning tänu kolleegide oskuslikule tegutsemisele saadigi kahtlustatavad kätte otse teolt," lisas Mirošnitšenko.