"Eile olid eile Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna piirkonna- ja noorsoopolitseinikud viimas läbi politseilisi tegevusi, kui said veidi pärast südaööd väljakutse Pärnu maanteel asuvasse ööklubisse," sõnas PPA põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava.

"Kohale jõudnud, ootas politseinikke ees täies hoos pidu. Kahjuks olid peokülalisteks täisealiste kõrval ka alaealised noored," selgitas Aava, kelle sõnutsi oli tegu erapeoga, mille tarbeks olid renditud ruumid, kus müüdi ka alkoholi. Peolt viidi politseijaoskonda üle 20 alaealise, kes olid alkoholi tarvitanud.

Põhja prefektuuri Kesklinna politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Triin Poolen sõnas, et eriti kurb on see, et vanemad ei tunne oma laste tegemiste vastu huvi.

"Tulemused on jahmatavad ja kurvastavad. Pärast alaealiste noorukitega vestlemist proovisime saada ühendust ka nende vanematega ja eriti murelikuks tegi see, et täiskasvanud ei ole kursis ega tunne huvi oma alaealiste laste tegemiste vastu," sõnas Poolen ja jätkas.

"Koolivaheaeg on lähenemas ja seetõttu tuletan kõigile vanematele meelde, et suhelge oma lastega, tundke huvi nende tegemiste vastu ja teadke, kellega laps läbi käib. Alaealine ei pruugi osata hinnata oma tegevuse riske ja seetõttu on just vanemate kohustus neile seda selgitada."

"Omapoolne vastutus lasub ka peokorraldajatel," rõhutas Poolen. "Neile panen südamele, et oma ruume välja üürides või üritust korraldades on ülioluline jälgida, et alaealistel puuduks ligipääs keelatud mõnuainetele, nagu tubaka- ja alkoholitooted. Selleks, et ürituse vältel oleks selge kontroll alkoholi- ja tubakatoodete müügi üle, võiks näiteks juba piletit ostes jagada alaealistele ja täisealistele külalistele erinevat värvi käepaelad, et baaritöötaja saaks selgelt ja koheselt eristada, kellele tohib müüa ja kellele mitte. Peokorraldaja peab tagama tõhusama järelevalve ka selle üle, keda peole lubatakse, sest mäletatavasti ei tohi alla 16-aastased pärast kella 23 ilma saatjata väljas ollagi."

Alkoholiseaduse § 71 rikkumise ehk alaealise poolt alkohoolse joogi tarbimise eest karistatakse rahatrahviga kuni kümme trahviühikut.