Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Delfile, et täna öösel kell 5.11 tuli teade, et politseinikud andsid sõidukile Tallinnas Ehitajate teel peatumismärguande, kuid sõiduk ei peatunud.

„Tähelepanelik politseipatrull märkas Mustamäel Ehitajate teel kahtlase sõidustiiliga sõidukit ja andis peatumismärguande. Sõiduki juht ei allunud korraldusele ning asus suurtel kiirustel politseisõidukite eest ära sõitma. Kohati tõusid kiirused 150 kilomeetrini tunnis, mistõttu oli selline käitumine eriti ohtlik ka kaasliiklejate suhtes, " ütles Lääne-Harju politseijaoskonna välijuht Allar Lohu.

Männikul rammis politseinike eest põgenenud 20-aastane mees autoga kaht politseiautot, mis püüdsid teda ilmselt kahelt küljelt lähenedes peatada. Seejärel sõitis auto ka vastu elektriposti. Autojuht oli joobes ja tal polnud ka juhiluba, viga ta avariis esialgsetel andmetel ei saanud. Mees peeti väärteo korras kinni ja homme otsustab kohus tema karistuse.

Lohu tõdes, et öine sündmus oli järjekordne näide sellest, et politsei peatumismärguande eiramine ei lõpe mitte kunagi hästi.

"Politseinike eest põgenemised lõpevad üldjuhul juhi kinnipidamisega, tihti päädib see ka liiklusõnnetusega, kus põgeneja oma oskusi ülehinnates lõpuks näiteks teelt välja sõidab. Seetõttu on politsei eest põgenemine äärmiselt lühinägelik otsus ja oma teo eest tuleb lõpuks niikuinii vastutus võtta," sõnas Lohu.

"Laupäeva varahommikul surmaga lõppenud liiklusõnnetus, kus roolis oli samuti alkoholijoobes mees, on kurb meeldetuletus, miks politsei suunab üha rohkem tähelepanu ja ressurssi joobes juhtide avastamisele. Iga päev kõrvaldame liiklusest mitukümmend alkoholi tarvitanud juhti ja politsei viib regulaarselt läbi puhumisoperatsioone. Sellegipoolest leidub endiselt neid, kes teiste vigadest õppida ei taha ja teevad kõik võimaliku, et ohustada enda ja kaasliiklejate elu ja tervist," ütles Lohu.