Õnnetus juhtus Merivälja tee 1 kandis kell 16.02. Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud tegid nimelt täna Merivälja teel liiklusjärelevalvet. Randvere tee ja Merivälja tee ristmikul eiras sõidukit Audi juhtinud mees foorituld ning sõitis keelava tulega üle ristmiku. Politseinikud andsid sõidukile peatumismärguande.

Sõiduki juht peatus, vestles politseiametnikuga ning esitas kontrolliks isikut tõendava dokumendi. Sõiduki roolis oli kaine 39-aastane juhtimisõigust omav mees.

Politseinik andis juhile korralduse sõita Rannahoone parklasse, sest ta oli eiranud foorituld. Selle peale sõidukijuht ütles, et tal on kiire ning sõitis minema.

Politseinik läks seepeale politseisõidukisse ning asus sõidukile järgi sõitma. Politseisõiduk jõudis sõidukile järgi Merivälja tee 1 juures. Politseiametnik lülitas sisse helisignaali ning vilkurid. Sellepeale tegi sõiduauto juht äkkpidurduse ning peatus järsult ning politseisõiduk sõitis Audile tagant otsa.

Liiklusõnnetuses keegi viga ei saanud. Kohapeal vormistati vajalikud paberid kindlustusse pöördumiseks ning mehele anti kutse ilmuda politseijaoskonda asjaolude selgitamiseks.

Kelle süül õnnetus juhtus, selgitab välja menetlus. Juhid olid mõlemad kained ja juhtimisõigusega.