Seli kriminaalasja viisid ringkonnakohtusse nii juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kui ka Seli kaitsja Marko Kairjak.

Kairjak taotles apellatsioonis Harju maakohtu otsuse tühistamist ning seega ka Seli täielikku õigeks mõistmist. Kohtus peetud kõnes ütles ta, et kuigi AS Tallinna Sadam on täielikult riigi omanduses, ei tähenda see seda, et tegu oleks avaliku ettevõttega ning seega ei olnud Neinar Seli otsuse tegemise hetkel ka ametiisik.

Kuigi Kairjak apelleeris sellele ka maakohtus, muutis ta teises kohtuastmes siiski kaitse rõhuasetust. Esimeses astmes peetud kohtuprotsessis keskendus ta pigem sellele, et tõestada, et Seli ei osalenud hääletuses ning et otsus polnud hääletuse tagajärjel ka tehtud.

Kairjak ütles prokuröri apellatsioonile viidates, et Selit ei saa süüdi mõista kuriteo lõpule viimises, sest oleks tähendanud hääletuse otsuse digiallkirjaga kinnitamist, kuid seda ei tehtud. Tema hinnangul tegi Seli kõik selleks, et oma viga parandada ja veel tegemata otsus tagasi pöörata.

Juhtiv riigiprokurör Steven–Hristo Evestus taotles maakohtu otsuse tühistamist osaliselt ehk Seli süüdimõistmises toimingupiirangu rikkumise katses ning uue otsusega Seli süüdimõistmist toimingupiirangu rikkumises. Riigiprokuröri hinnangul võib Selile mõistetud karistus jääda muutmata.

Mullu 9. detsembril mõistis Harju maakohus Neinar Seli süüdi olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu toimingupiirangu rikkumise katses ja mõistis talle 17 000 euro suuruse rahakaristuse. Ringkonnakohus teeb Seli kohtuotsuse teatavaks 13. mail kell 15.00.